За първия учебен ден всички получиха подаръци от кмета Павел

...
За първия учебен ден всички получиха подаръци от кмета Павел
Коментари Харесай

Увеличават се децата и учениците в община „Родопи“

За първия образователен ден всички получиха дарове от кмета Павел Михайлов и ръководителя на Общински съвет “Родопи “ Георги Цанко.

 

С доста слънце, усмивки, цветя и балони беше открита новата образователна година в община „ Родопи ”. С богата музикално-танцова стратегия, обред по посрещане и изпращане на знамето и осъществяване на националния химн стартира първият образователен ден във всички 11 образователни заведения. Те посрещат над 1400 възпитаници, като 242 са децата, записани в първи клас. За първи път в ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в село Марково и ОУ „ Христо Ботев “ в Крумово са разкрити по две паралелки, които одобряват първокласниците. Най-голям е техният брой в село Марково - общо 40 деца за първи път прекрачват прага на учебното заведение.

Тържествата за първия образователен ден почетоха кметът на общината Павел Михайлов, ръководителят на Общински съвет „ Родопи ” Георги Цанков,  заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, кметовете на обитаемоте места, общински съветници, представители на администрацията.

Кметът Павел Михайлов откри образователната година в учебните заведения в селата Първенец, Цалапица и Ягодово.

„ Днес е извънредно трогателен ден за всички. Искам да ви уверя, че аз и моят екип работим и вършим всичко допустимо да подобряваме обществената среда във всички обитаеми места на територията на община „ Родопи “, приветства кметът Павел Михайлов.  На децата, учителите и техните родители той пожела да бъдат щастливи, смели, изобретателни, само че на първо място да бъдат здрави, дисциплинирани и виновни.

Заедно за ръка, с доста страсти, с ведри усмивки и обнадеждени, той поведе към класните стаи тази заран първолаците от ОУ „ Неофит Рилски “ в село Ягодово.

„ Вие имате един специфичен ден. За първи път  прекрачвате прага на родното учебно заведение, ще седнете в класната стая и ще отворите букварчето. което ще ви отвори пътя към познанието. На добър час в първи клас! “, сподели в специфичното си послание към първокласниците Михайлов.



Позитивна и сполучлива нова образователна година пожела ръководителят на Общински съвет „ Родопи ” Георги Цанков. Той приветства във връзка началото на образователната година в селата Белащица и Марково.

На добър час през новата образователна година пожела заместник-кметът на община „ Родопи ” Емилия Иванова на всички деца в селата Брестовица и Устина.



Заместник-кметът Борислав Инчев, който е с сектор „ Образование, опазване на здравето и юношески действия ” в община „ Родопи ” беше посетител в Браниполе и в учебно заведение „ Св.Св. Кирил и Методий “ в село Кадиево.

Началото на образователната година в Крумово и Брестник почете Сузана Николова, н-к отдел „ ОСДКСТ “  в общината.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР