За първи път истински магьосник печели Наградата за Полет в

...
За първи път истински магьосник печели Наградата за Полет в
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев връчи на магичния Старбой Айвън Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев

За първи път същински вълшебник печели Наградата за Полет в Изкуството. СТАРБОЙ АЙВЪН е огромният победител на 15-тата Официална Церемония по връчването на паметните, към този момент, награди на Фондация „ Стоян Камбарев “.

 

21 годишният Айвън, който е приключен актьор от интернационална големина, вдигна победоносно прелестната бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов, съпроводена от чек за 10 000 лв! По мотив 15-я Юбилей на Фондацията, паричният приз на Наградата за Полет е повече от тройно повишен и от 3 000 лева, тази година скочи на 10 000 лева. 

 

Наградата за Полет в Изкуството беше връчен на младия илюзионист от една емблематична двойка - Почетният член на Фондацията Президентът Росен Плевнелиев и очарователната му съпруга Деси Банова, чиято приказка стартира навръх Церемонията на Наградите „ Стоян Камбарев “ преди 7 години, където се срещнаха и свързаха вечно. Президентът се обърна към всички в залата с доста топли и мъдри думи:

 

„ Никога не съм бил на по-емоционално обществено събитие в живота ми. На младите създатели ще пожелая: „ Вземете бутона „ най-хубавото от себе си “ и силата на Деси Тенекеджиева и всички, които работят за идеята на Фондация „ Стоян Камбарев “ и ще стигнете надалеч! А ние ще сме тук, с цел да ви поддържаме и да ви оказваме помощ! “

 

В началото на вечерта плакетът на Айвън с пожеланието да популяризира България по света, бе връчен от заместител министъра на културата-известният композитор и музикант Виктор Стоянов. Трогателни за младия вълшебник бяха изненадите поднесени от международната циркова звезда Енчо Кирязов, който оказа помощ на Айвън да сбъдне една от фантазиите си, а точно да се срещне с неговият кумир от дете.

 

Великият илюзионист Ханс Клок се включи в Церемонията с извънредно видео-обръщение, в което пожела триумф на Старбой по време  на Европейското състезание по илюзионно изкуство в Италия тази година и го предложения на персонална среща и самостоятелен уъркшоп в Австрия.

 

„ Магията е на всички места към нас! Аз имам вяра в нея и ще дам всичко от себе си, с цел да я популяризирам, да въодушевявам и да покажа на всички, че няма невероятно! “,

показа  развълнуваният и разчувстван Старбой Айвън, заобиколен от прелестния  екип и фамилията си, които дружно с него през сълзи от благополучие, споделиха този толкоз значим момент от кариерата му.

 

Церемонията бе открита с прочувствена встъпителна тирада на Почетния Председател на Фондацията обичаният от всички Президент Петър Стоянов:

 

„ Горд съм, че съм един от създателите на Фондация „ Стоян Камбарев “, тъй като Фондацията има три неоспорими преимущества: първото е, че за всичките тези години продължава да работи без спиране в поддръжка на младите гении.

Второ, не просто има една гала, която един път годишно да раздава награди, а целогодишно надгражда, насърчавайки и помагайки на своите лауреати във всичките им планове и инициативи, и трето – въвлича и основава общности към своите гении! “

 

Младият кино-режисьор ТЕОДОРА ЧИНГАРОВА - ТЕА грабна другия огромен приз на Фондацията - НАГРАДАТА ЗА КИНО 355 (три- пет- пет). Нейната 5 минутна лента „ Само още пет минути “ и 223 гласа от публиката й донесоха красивата авторска бронзова статуетка и нараствания награден фонд от 15 000 лева за идната й режисьорска работа. Гостите на церемонията гласоподаваха онлайн, откакто изгледаха премиерно двата филма-финалисти.

 

Разтърсващият къс филм на Теа, завоюва вота на публиката и бе преброен пред самостоятелни свидетели от комисия с ръководител Силвия Куманова- управител планове на Фондация Камбарев.

 

Теодора Чингарова, която живее в Индия и се завърна в България особено, с цел да снима кино лентата си, излезе на сцената в компанията на двете си основни актриси – прелестните Лилия Нова и 9 годишната Деа Митрева от Бон-Бон. Една от иконите на родното кино  Миглена Караламбова също извършва основна роля във кино лентата.

 

Статуетката НАГРАДА ЗА КИНО 355  бе връчена  на Теа от именития английски боксьор, продуцент, холивудска звезда и член на интернационалното жури Гари Стреч. Той към този момент е част от фамилията на Фондацията и поддържа целия кино конкурс, помагайки интензивно на младите филмейкъри като изобретателен съветник.

 

Борбата за първото място бе оспорвана. Филмът „ Пейо, който нямаше какво повече да каже “ на другия финалист в кино-конкурса ДЖУЛИЯ ПЪСТРАКОВА също завоюва правилни почитатели. В него участваха звездни артисти като Стоян Радев, Геро и Мая Бабурска. За страдание за първа година, откогато се организира Награда за Кино 355, имаше и изнемощял и непоказан филм, този на третия определен финалист Немо Сталтус, чиято крайна работа бе в контраст с регламента на състезанието.

 

Филип Рот – известният холивудски продуцент, работещ от дълги години в България, даде плакетите на двете финалистки. От името на продуцента на филмите Деси Тенекеджиева и нейната компания NOVA Film, изпълнителният продуцент на петминутните ленти Елени Декидис връчи по 1 000 лева като алегорична първа инвестиция за бъдещите филми на девойките.

 

Директорът на Националния Филмов Център Петър Тодоров, изрази удовлетворение, че поддръжката на филмовата институция към този момент е обичайната и покани и двата кино лентата, които оцени високо,  да бъдат част от формалната селекция на фестивала за българско кино Златна Роза. Теа и Джулия получиха и по една ювелирна статуетка-бижу 355, с инкрустиран черен елмаз от SSG, както и годишен абонамент за най-голямата онлайн платформа за български филми gledam.bg.

 

Цялата Гала се дирижираше елегантно от незаменимия водещ на Церемонията, емблематичният радио-глас, ТВ водещ и предан другар на Фондацията - Ники Кънчев. Зрители и посетители още в самото начало бяха въвлечени във вихъра на магията от огромния победител Старбой Айвън, който показа спиращ дъха огнен мини-спектакъл.

 

Изключителните дребни певици Богомила и Алина от Бон- Бон показаха, че са почтени и като кандидати за премиите след няколко години, а огромната звезда на българския поп Любо Киров се завърна на блестящата сцена след седем години, като извърши два от огромните си шлагери.

 

Любо е и формален Посланик на Благотворителната акция на Фондацията - Елхи на Таланта още от първата година. В духа на традициите, които прочувствено раздрусват публиката, мощни думи на Елин Рахнев за непрежалимия режисьор Стоян Камбарев, сподели една от обичаните му актриси- Лилия Маравиля.

 

Продуцентът на Церемонията и подстрекател на Фондация „ Стоян Камбарев “ Деси Тенекеджиева и нейния екип сътвориха приказен и доста прочувствен театър, в който всеки един от младите създатели излезе победител и завоюва доста специфични награди под формата на реализация и поддръжка за бъдещи арт планове - филми, спектакли, изложения и концерти.

 

Това е и най-важната задача на Фондацията, която не раздава единствено статуетки и чекове, а продуцира съответни креативен планове на всяко едно от откритията си и по този метод дава мощен подтик на професионалната им кариера.

 

Ето и премиите на останалите спечелили в обособените области и надлежно номинирани за огромната Награда за Полет в Изкуството:

 

ЛЪЧЕЗАР КАЦАРСКИ

 

Първите бурни овации бяха за спечелилия в категория „ Музика “, ангелогласният Лъчезар Кацарски, който очарова публиката със зареждащо джаз осъществяване, дружно с бенда си. Той бе почетен с плакет от винаги стилната Нели Беширова - притежател и изпълнителен шеф на дългогодишния сътрудник на Фондацията - енергийния водач АБИЛИКО (новото име на Риск Инженеринг) и диригента-явление и част от консултативния ръб на Фондацията маестро Йордан Камджалов.

 

Изключително вълнуваща изненада беше поднесена на Лъчезар от пиара и маркетинг управител на Фондацията Ива Екимова, която от името на генералния шеф на Българското Национално Радио - Милен Митев, връчи тяхната Специална премия за изкуство.

 

С нея, ще се сбъдне една огромна фантазия на Лъчезар, а точно издаването на негов авторски независим студиен лайф албум, продуциран и записан по време на негов концерт, в Първо студио на БНР. Проектът ще бъде копродукция с Нова филм, която ще се погрижи той да бъде сниман професионално  и препоръчан за лъчение на Българската Национална Телевизия. Лъчезар получи и 1 000 лева за поддръжка на този концерт от Фондация „ Стоян Камбарев “.

 

Поредната изненада за младия мултиталантлив музикант, пристигна от Рим. Директорът на БКИ Илия Сотиров се включи с видео послание и го предложения да реализира концерт пред италианската аудитория. Изненадващ финансов тласък за Лъчо дойде и от загадъчен донор на стойност 1 500 лева  Накрая той бе весел и с новината, че става и Стипендиант на Фондацията за идната година.

 

ИЗАБЕЛ ОВЧАРОВА- ИЗИ

 

Крехка, лъчезарна, сензитивна, друга, изпълнена със мощна креативна сила бе показаната от Ники Кънчев победителка в категория „ Литература “.

 

Изабел Овчарова – Изи озари сцената с хубост, жанр и доста страст, като не пропусна да пусне лайф в обществените си мрежи, радвайки близо милионите си фенове.  С извънреден приз я изненада една от най-четените български създатели Людмила Филипова, която я предложения на новаторски едноседмичен летен креативен уъркшоп за сценаристи, който събира изобретателни мозъци от целия свят.

 

Големият другар, Почетен член на Фондацията и дълготраен кмет на София Йорданка Фандъкова предостави още една Специална премия - сценарен Мастърклас на британски на легендата Робърт Маккий - един от най-ценените учители и специалисти в изкуството да се описват истории. Повече от 60 негови ученика са носители на Оскар.

 

Изи се снабди и с уикенд за двама в първокласния Кингс Валей Медикъл СПА Хотел и  чек от 1 000 лева, напълно естествено, връчени й от известния банкер и Почетен Член на Фондацията Левон Хампарцумян. И още една Специална Награда зарадва младата звезда - финансов тласък от 1000 лева  от  шоколадовото прелъщение МERCI, както и  ювелирна статуетка-бижу с инкрустиран черен елмаз, каквато получи и идващия победител и номиниран за Наградата за Полет, а точно:

 

МАРГАРИТА СТОЙКОВА – МАГИ

 

Щурият и атрактивен саморасъл гений на 19 годишната изумителна актриса Маргарита Стойкова отнесе съществено самопризнание през миналата година, включително бе и избора й за една от 10-те EUROPEAN SHOOTING STAR 2024 на филмовия фестивал Берлинале. Маги бе удостоена с наградата за Победител в категория „ Кино “ от господин Тихомир Трифонов , шеф на Бон Марин - един от главните и най-верни другари на Фондацията.

 

На блестящата сцена на Церемонията, Маги получи Специалната Награда на Столична Община, връчена й персонално от госпожа Биляна Генова – шеф на направление „ Култура, спорт и юношески действия “, а именно финансова поддръжка за реализацията на личен арт-проект.

 

Синът на незабравимия Стоян Камбарев и член на УС на Фондацията, финансистът Йосиф Камбарев, имаше удоволствието да даде на Маги бонус от 1000 лв и да я изненада с новината, че тя става Стипендиант на Фондацията и то за цели четири следващи години.

 

Продуцентът и покровител Алек Алексиев развълнува младата кино звезда с доста топли думи и я предложения да продължи актьорското си обучение във втория МастърКлас на Гари Стреч и Деси Тенекеджиева, както и с присъединяване в BG PLAYBACK театрален фест-уъркшоп и спектакли в НБУ - обичаен сътрудник на Фондацията от години.

 

НЕВЕЛИН ИВАНОВ - НЕВО 

 

Младият дизайнер и художник, на края на вечерта бе отличен със Специалната Награда на дългогодишния общоприет сътрудник на Фондацията- УниКредит Булбанк. Красивият стъклен плакет бе връчен от господин Борислав Вангеев-  главен шеф Корпоративно банкиране и член на УС на банката, който предложения Нево да осъществя независима галерия с издаване на азбучник в бутиковото пространство за модерно изкуство УниКредит Студио, съпроводен от 1000 лева. финансова поддръжка за плана.

 

По рано, плакетът за победител в категория „ Визуално изкуство “, Невелин Иванов  получи от Почетния член на Фондацията и знаков политик – Надежда Нейнски. Тя даде обещание на Нево да сплоти старания с Фондация „ Стоян Камбарев “ и да потърси сътрудници за реализиране на галерия на младия гений в Истанбул.

 

Спазвайки традицията, огромният български колекционер и филантроп Николай Неделчев ще поддържа реализирането на определен арт план на художника с 3 000 лв. Още един финансов бонус от 1000 лева бе възложен на Нево от Фондацията. Последната изненада бе предлагането за откупка на негова картина за огромния

Благотворителен Бал в Лондон, под патронажа на княз Кирил.

 

„ Ето, че цели 15 години, отлетяха като момент.. И да, те може да са прашинка на фона на вечността, само че за нас те са доста, още повече в случай че не живееш единствено и само за себе си. А ние живеем и за вас. За този момент. За него си коства. Затова млади другари, ценете времето, използвайте всеки ден, всяка минута, всяка секунда. Играйте, пейте, режисирайте, рисувайте, сърцата си...Вие сте определените. Понякога пътят е дълъг, сложен и постоянно неправдив. Обърнете болката, тъгата и самотата в изкуство, хубост и обич! По добре падайте, с цел да разберете по кое време летите! Бъдете фантазия, любов и светлина! Ние сме с вас! “

с тези мощно прочувствени думи се обърна към героите на вечерта на финала основателят на Фондация Камбарев и продуцент на Церемонията - Деси Тенекеджиева.

 

Още доста награди и изненади имаше за всички лауреати .Те получиха дарове от Технополис, шоколадовото прелъщение МЕRCI, ядки Rois, списание EVA, книги от издателство МУСАГЕНА, уикенд за двама от новия сътрудник Кингс Валей Медикъл& Спа Хотел, дентална грижа от ALLDENTA и други

 

На Церемонията блестяха и огромна част от членовете на Академия Камбарев и Носители на Наградата за Полет в Изкуството през годините като фантастичната актриса Елеонора Иванова- Нори, класическата певица Мария Славова, балерината Емона Георгиева и мн други

 

Десетки звезди почетоха годишния формален празник на Фондация „ Стоян Камбарев “ в JOY STATION. Видни персони от политическия, публичния и културния ни живот и доста задгранични посетители почетоха най-чаканите и влиятелни награди за млади създатели в България, които всяка година се трансформират в културен и обществен феномен.

 

Сред тях бяха Елиянка Михаилова от Министерството на Културата, Петя Нановска от Pro Plants- общоприет сътрудник на Елхите на Талaнта, принцът на Гана - Кофи Уилямс, артистът Санчо Финци, който е един от основателите на Фондацията, татко му - именитият Ицко Финци и Лиза Боева, Яна Титова, Мартин Захариев и Момчил Колев със съпругите си, аниматорът Владимир Тодоров, актрисите Мая Бабурска, Снежана Макавеева, писателят и сценарист Георги Тенев, Мила Робърт, фолк звездата Анелия и доста други.

 

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „ Стоян Камбарев “ се реализира с формалната поддръжката на Министерството на Културата, Столична Община и Национален Филмов Център, с генералното партньорство на УниКредит Булбанк, Abilico, Разсадник НАНОВСКИ и БОН МАРИН, с поддръжката на IDEAcomm,  Технополис и MERCI и с партньорството на Гранд Хотел София, BLACK Sea Film, MAGIC SHOP, BUFO Филм и ТВ студиос, VIP Security, винарска маза Домейн Бойар, Перно Рикар България, ядки Rois и изворна вода RILANA.

Официални медийни сътрудници на церемонията са Българска национална телевизия, БНР, Българска телеграфна агенция, Dir.bg, Impressio.bg, DARIK радио, BG radio, Blitz.bg, Dromomania, Епицентър, Woman.bg, HiLife и списанията EVA и Grazia. Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.

 

Абонирайте се и последвайте Фондация „ Стоян Камбарев “

 

YouTube -  https://www.youtube.com/channel/UCFcLUn9OufLfoK6AryhU8aQ

 

Instagram - https://www.instagram.com/kambarevfoundation/

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР