За първа година коледно градче в Твърдица посрещна първите си

...
За първа година коледно градче в Твърдица посрещна първите си
Коментари Харесай

Коледно градче посрещна първите си гости в Твърдица

За първа година коледно градче в Твърдица посрещна първите си посетители. Под звуците на коледни песни кмета на Община Твърдица Мария Гвоздейкова – Златева откри проявата, приветствайки присъстващите, пристигнали на събитието макар неприятното време.



„ На прага на Коледа сме, на времето за топлота, уют и добрина. Поставяме началото на нашата нова традиция, откриваме това малко коледно градче….обединени в името на една обща благородна идея, средствата, които ще съберем ще се употребяват за закупуване на здравна инсталация за потребностите на жителите на Община Твърдица “, сподели кметът.



За положителното въодушевление се погрижиха самодейците от средношколски танцов състав при НЧ „ Св. Св. Кирил и Методий 1914 “.



В уюта на новопостроените дървени къщички стартира и благотворителния коледен базар. Иззложени са красиви коледни произведения, направени от сръчните ръце на децата и ръководителите от детските градини в Твърдица и кв. Козарево, Дома за мъже с умствена назадничавост, на търговците с ръчно направени сувенири, вкусни сладкиши, ароматни кестени, греяно вино и топъл шоколад.

Към тях ще се причислят на 24 декември /неделя/ коледарски групи от националните читалища на Община Твърдица, СУ „ Неофит Рилски “ и търговци.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР