За мен бюджетът е реалистичен. Нормално е опозицията да не

...
За мен бюджетът е реалистичен. Нормално е опозицията да не
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ: Този бюджет е реалистичен и с него повишаваме доходите на всички българи

За мен бюджетът е реален. Нормално е опозицията да не го утвърждава. Това е бюджет изработен в миг на здравна и икономическа рецесия, които безспорно ще се отразят на България.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Александър Иванов, който разяснява признатия на първо четене държавен бюджет за 2021 година.

"Не мисля, че бюджетът е ляв, разхитителен и че се раздават пари на калпак. Това е бюджет, с който подкрепяме хората по време на пандемията. Българските пенсионери и работещите жители чакаха покачването на пенсиите и приходите. Това беше заложено и в нашата управническа стратегия, която изпълняваме. Българските жители ще се почувстват по-добре по време на пандемията с повече пари в джоба. Това е задачата на този бюджет - да запазим и повишим приходите на хората ", безапелационен бе той.

"За мен няма да влезем в дългова серпантина. Последният заем бе взет при извънредно положителни условия. Мерките на държавното управление работят и от ден на ден доближават до бизнеса и жителите. Мярката 60/40 резервира работните места на хиляди българи. За мен никой по света не беше квалифициран за тази коронакриза. Правителството прави всичко допустимо да реагира съответно. Това е повода от ГЕРБ да внесем сред първо и второ четене на бюджета предложение безусловно всички лекари да получават по 600 лв. месечно в допълнение към заплатите си през цялата последваща година, медицинските сестри да получават по 360 лв., а санитарите по 120 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР