З аради рязкото увеличаване на новозаразените от COVID-19 в страната

...
З аради рязкото увеличаване на новозаразените от COVID-19 в страната
Коментари Харесай

В части от Австрия се въвежда локдаун за неимунизирани

З аради внезапното увеличение на новозаразените от COVID-19 в страната една от австрийските провинции, Горна Австрия, вкарва от 15 ноември локдаун за неимунизираните.

Както заяви губернаторът на провинцията Томас Щелцер, от 15 ноември в Горна Австрия влиза в действие пета степен на спешния проект в страната.

Планът планува през идните три-четири седмици да не се провеждат никакви мероприятия.

За да бъдат избавени обичайните коледни базари, ще е допустимо да се купува от щандовете, само че потреблението ще бъде неразрешена.

В провинция Горна Австрия към този момент се провеждат спомагателни болнични кревати, защото специалистите считат, че сериозната граница на претовареност на леглата в интензивните отделения ще бъде достигната след две седмици.

" Вече е ясно, че тази зима и Коледа ще има стеснение за неимунизираните ", сподели канцлерът Александър Шаленберг. По думите му може би е въпрос на дни да се вкара непоколебим полицейски час за неимунизираните.

Той дефинира равнището на имунизация в страната, което е към 65 %, като "срамно ниско " и още веднъж прикани австрийците да се имунизират.

Австрия предприе редица ограничения през последните седмици,

с цел да ограничи разпространяването на ковид и да насърчи повече хора да се имунизират.

На 8 ноември влязоха в действие нови правила, забраняващи на неимунизирани хора, които не са преболедували вируса, да посещават заведения за хранене, хотели, фризьорски салони и огромни публични събития.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР