Юруш на далверите с имоти! Явно стават все по-модни“! Кметът

...
Юруш на далверите с имоти! Явно стават все по-модни“! Кметът
Коментари Харесай

Юруш на далаверите с имоти!: Провалената купувачка на ЧЕЗ Гинчето погната от прокуратурата заради имотна измама…

Юруш на далверите с парцели! Явно стават все по-„ фешън “! Кметът на Пазарджик Петър Куленски е подал сигнал в прокуратурата поради подозрения за имотна скица със земеделска земя в землището на с. Априлци. Която цели незаконно да лиши жители от правото им на благосъстоятелност върху притежавани от тях парцели.

Това заяви самият той в профила си във фейсбук.

Според източник от града край Марица става дума за имотни схеми на провалената купувачка на ЧЕЗ Гинка Върбакова. Която гради фотоволтаичен парк, както се твърди – най-големият на Балканския полуостров.

Историята на построяването на този парк датира още от 2008 година. Първият контракт е анексиран три пъти. Обектът се построява от сдружението „ Риал стейтс “ ООД. В някои документи за покупка на терени попада „ Интерком груп “.

В наличните в общественото пространство документи се виждат имената на няколко шефове – Стоян Беличев, Петрана Пайтакова, Гинка Върбакова, Малина Върбакова и Славчо Върбаков. Последните трима са майка, щерка и татко.

Кметът Петър Куленски показва опасения, че „ на територията на Община Пазарджик работи проведена незаконна група.

Която през годините противоправно е присвоила от жителите хиляди декари земеделска земя в землищата на селата Сбор и Априлци. С желанието да бъдат построени фотоволтаични централи “.

В схемата е употребена опцията за 10-годишна отминалост, разкрива детайлности Радио Пловдив. По закон, в случай че един от съсобствениците на равнища от примерно 8 декара продаде своя дял, то купувачът на парчето земя става държател и на останалите декари от въпросната равнища за период от 10 години. Често останалите съсобственици даже не са подозирали за това. Тъй като никой не ги е уведомил. Впоследствие смяната на собствеността ставала с констативни протоколи.

Към момента са формирани две досъдебни производства за нелегално придобиване на аграрни земи. Измамените по тази скица са десетки.

 

Източник – Народ

Още вести четете в секция Крими & Темида

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР