ЮНО, Аляска (AP) — Ученици в столицата на Аляска напуснаха

...
ЮНО, Аляска (AP) — Ученици в столицата на Аляска напуснаха
Коментари Харесай

Ученици напуснаха училища в цяла Аляска, за да протестират срещу ветото на губернатора върху образователния пакет

ЮНО, Аляска (AP) — Ученици в столицата на Аляска напуснаха учебно заведение в четвъртък и маршируваха през залите на постройката на щата, с цел да стачкуват против републиканския губернатор. Последното несъгласие на Майк Дънлийви в региона на образованието и неуспехът на законодателната власт да го анулира.

Напускането беше част от митинг, проведен от изпълнителния съвет на Асоциацията на студентските държавни управления в Аляска, сподели Феликс Майерс, студентски уредник от Ситка. Плановете предвиждаха 40-минутни разходки в учебните заведения в Аляска, като 40 представляваха броя на гласовете, нужни на законодателите, с цел да преодолеят ветото. На законодателите не им доближи един глас при опита си за анулация предишния месец. Демонстрацията беше планувана за към 11 часа сутринта, време, определено частично за минимизиране на разстройствата и за обезпечаване на присъединяване, сподели той.

„ Опитахме се да бъдем чути, опитахме се да бъдем изслушани и Бяхме пренебрегнати и по тази причина стигнахме дотук “, сподели той в телефонно ин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР