Юлияна Янева осигури квота за българската борба на Олимпийските игри

...
Юлияна Янева осигури квота за българската борба на Олимпийските игри
Коментари Харесай

Юлияна Янева: Сбъднах една моя мечта! Следващата е да вземе медал в Париж

Юлияна Янева обезпечи квота за българската битка на Олимпийските игри в Париж 2024 в категория до 76 кг. по време на международната подготовка в Истанбул. Тя гостува в предаването на Българска национална телевизия " Арена спорт ".

" Това не беше моята категория. Не желаех да вземам участие. Личният ми треньор Серафим Бързаков, фамилията и приятелите ми ме убедиха да вземам участие. Най-важната ми и съществена борба беше психическата ", разкри Янева, която до преди този момент се състезаваше в по-ниска категория.

" Като си видях името на 76 кг бях в потрес. Тогава бях 72 кг. Радвам се, че съумях да се оправя с противничките. Не знам дали си личеше разликата, която имахме в тежестта, само че физически, мисля, че сносно се оправих ", изясни българската състезателка.

Тя разкри че подготовката и ще продължи на Белмекен.

" След това подготовката продължава в Тетевен, уповавам се всичко да мине добре и без травми ", добави Янева.

" Аз сбъднах една моя фантазия да се докосна до този максимален конгрес. Следваща ми фантазия е да взема орден от Игрите ", съобщи Юлияна Янева, която се надява да изживее страстта на олимпийските игри при дебюта си.

" Притеснения нямам от съперничките си, без значение за коя категория става въпрос, имам почит и почитание към тях ", приключи Янева.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР