Юксел Кадриев сменя няколко професии, след като пристига от Оряхово

...
Юксел Кадриев сменя няколко професии, след като пристига от Оряхово
Коментари Харесай

Юксел Кадриев бил златар и дърводелец

Юксел Кадриев сменя няколко специалности, откакто идва от Оряхово в София. Първо става дърводелец – за това е приключил колеж в родния си град, а след това и златар, стана ясно от разказите му в „ Търси се “. Новинарят от Би Ти Ви гостува на Меги и Нели преди премиерата на първата си поетична книга, чиито редактор е Михаил Белчев. Легендарният романтик похвали творбите на Юксел и даже съпостави стила му с този на великия Омар Хаям.  Кадриев посочи, че е почнал да написа преди четири години, когато е бил доста влюбен и че безусловно всичко в мерената му тирада е „ по действителни случаи “.

Юксел призна още нещо: „ Аз не съм от вярващите, аз съм от знаещите – знам, че Бог съществува “.  Дъщеря му Габриела добави, че той постоянно споделя молитвите си – и преди сън, и преди път, че у тях има доста икони и библии. Кадриев обаче в никакъв случай не й е налагал желанието си тя да последва неговата религия и вяра.

Габриела показа, че Юксел е най-близкият й другар и неслучайно пожелава да остане с него, когато родителите й се развеждат, а тя е единствено на 7. Красивата тийнейджърка, отгледана и благодарение на баба си, майката на Кадриев, не скри, че фамилията е приминало пред много сложни моменти, в това число през съдилища и лечебни заведения. Тя обаче е виждала Юксел да плаче от болежка единствено около интервенциите на кръста му. И бащата, и дъщерята залагат на думата „ самообладание “, а Кадриев е безапелационен, че животът е най-големият му преподавател, а уроците му не престават и до през днешния ден.                    
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР