Южнокорейският комитет на началник-щабовете заяви, че е засякъл изстрелването. Засега

...
Южнокорейският комитет на началник-щабовете заяви, че е засякъл изстрелването. Засега
Коментари Харесай

Пхенян изстреля нова балистична ракета към Японско море

Южнокорейският комитет на началник-щабовете съобщи, че е засякъл изстрелването. Засега не се оповестяват повече детайлности.

Предишното изстрелване на ракета от страна на Севера беше осъществено на 15 юни, прибавя Българска телеграфна агенция.

През последните два дни Ким Йо-чен, авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун, направи остри изказвания, в които съобщи, че американски военни самолети-шпиони са " навлезли " в региона над изключителната икономическа зона на Корейската народнодемократична република.

Тя предизвести, че Северът ще предприеме " ясни и решителни " дейности против американските наблюдателни полети в границите на " икономическата водна зона " на Севера, като съобщи, че може да се стигне до " фрапантен " случай.

Южнокорейските военни отхвърлиха забележките на Ким, като обявиха, че в изключителните стопански зони има независимост на корабоплаването и прелитането.

Последното изстрелване стана в миг, когато южнокорейският президент Юн Сук-йол е на посещаване в Литва за присъединяване в срещата на върха на НАТО тази седмица, където се чака да разиска с други водачи съдействието в региона на сигурността против военните закани от страна на Северна Корея. В края на май КНДР извърши и несполучливо изстрелване на галактическа ракета, носеща първия ѝ боен разследващ сателит.

Това е 12-ото изстрелване на ракета от страна на КНДР за тази година, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР