Южна Корея се подготвя да институционализира усилията си в борбата

...
Южна Корея се подготвя да институционализира усилията си в борбата
Коментари Харесай

Южна Корея ще превърне временния си отдел за разследване на крипто престъпления в постоянен

Южна Корея се приготвя да институционализира напъните си в битката с закононарушенията и измамите, свързани с крипто, като трансформира своя краткотраен отдел за следствие на крипто в непрекъснат.

Министерството на правораздаването и Министерството на вътрешните работи и сигурността възнамеряват да стартират полемики при започване на май по отношение на издигането на Съвместното звено за следствие на закононарушения с виртуални активи в формален отдел.

Този преход има за цел да формализира позицията на звеното, което понастоящем действа краткотрайно към прокуратурата на Южния регион на Сеул и е изправено пред надвисналата опасност от разформироване. Очаква се предстоящата смяна да усъвършенства оперативната успеваемост посредством назначение на нови прокурори и разпределение на специфичен бюджет.

Първоначално основано през юли 2023 година, звеното се състои от почти 30 специалисти, определени от седем финансови и данъчни регулаторни органи, отбелязвайки пионерско изпитание в битката на Южна Корея против закононарушенията, свързани с цифрови активи.

Нацията се бори с повишаване на противозаконните действия, свързани с криптовалути. Скорошен отчет от Отдела за финансово разузнаване на Южна Корея акцентира, че локалните крипто субекти са докладвали за 16,076 подозрителни транзакции през 2023 година, което е сигнал за зашеметяващото нарастване от 49% по отношение на миналата година.

В допълнение към своите самодейни проверяващи ограничения, Южна Корея е подготвена да приложи встъпителната си всеобхватна крипто регулация на 19 юли, ориентирана към подсилване на отбраната на вложителите. Тази регулаторна рамка вкарва строги санкции за манипулиране на крипто пазара, в това число опцията за доживотни присъди в съответни случаи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР