Йонна Каменарска пристига от Хамбург, специално за концерта в четвъртък

...
Йонна Каменарска пристига от Хамбург, специално за концерта в четвъртък
Коментари Харесай

Първата жена-концертмайстор в историята на Хамбургския филхармоничен оркестър гостува на Симфониета-Враца на 19-ти октомври

Йонна Каменарска идва от Хамбург, особено за концерта в четвъртък със симфоничния оркестър на Враца, под диригентската палка на Цанислав Петков.



Ще имаме удоволствието да чуембългарската цигуларка със международна кариерав осъществяване на Панчо Владигеров – Концерт № 1 за цигулка и оркестър във фа минор, оп. 11,в един от доста специфичните концерти в юбилейната програмана Симфониетата, от цикъла " Българският инструментален концерт ".

С товаизненадите за феновете на класическата музика и на оркестъра във Враца не свършват.



В „ Българския инструментален концерт “ на 19-ти октомври ще взе участие и пианистътАнтони Дончев, който гостува с голям триумф в града единствено преди няколко месеца. Известният музикант идва особено за международната премиера на „ Сюита за оркестър “, основана от татко му, именитият български композитор – Кирил Дончев.

Програмата на концерта в четвъртък от 19.00ч. в градската зала, ще стартира сВ. Стоянов – „ Празнична интродукция “.

Билетите за вълнуващото музикално събитие в четвъртък от 19.00ч., са в продажба в Билетен център „ Гъбката “ до хотел „ Хемус “, тел.0896718303, 0899827060.

Подробна информация за включените в програмата творби и композитори, е оповестена в юбилейното издание на Книжката-каталог Есен-Зима`23, която също се продава в билетния център.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР