ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Ръководителят на ядрения наблюдател на ООН ще

...
ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Ръководителят на ядрения наблюдател на ООН ще
Коментари Харесай

Ръководителят на ядрения наблюдател на ООН ще посети Иран следващата седмица, тъй като опасенията за обогатяването на уран нарастват

ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Ръководителят на нуклеарния наблюдаващ на Организация на обединените нации ще пътува до Иран идната седмица, защото нуклеарната стратегия на Техеран обогатява урана една стъпка надалеч от равнищата на оръжие и интернационалният контрол остава стеснен, споделиха публични лица в сряда.

Посещението на Рафаел Мариано Гроси ще съвпадне с конференцията за нуклеарна сила, която Иран ще организира в централния град Исфахан, който е хазаин на чувствителни обекти за обогатяване и беше обект на явно израелско нахлуване на 19 април. Това също по този начин съответствува с по-широкото районно напрежение в Близкия изток, разпалено от войната Израел-Хамас в Ивицата Газа, в това число офанзиви против кораби от подкрепяни от Иран бунтовници хуси в Йемен.

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила ще посети Иран на 6 и 7 май, заяви основаната във Виена организация. Не се прецизира неговият график или срещите му.

Иранската държавна телевизия разказа конференцията в Исфахан като „ интернационална конференция...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР