Яйченият белтък - лекарство против високо кръвно. До такъв извод

...
Яйченият белтък - лекарство против високо кръвно. До такъв извод
Коментари Харесай

Няма да повярвате за какво точно може да бъде полезен яйченият белтък

Яйченият белтък - лекарство срещу високо кръвно. До подобен извод са стигнали китайски учени, като допълват, че в някои случаи яйченият белтък може даже да размени хапчетата при хипертония.

" Веществото, което се съдържа в яйчените белтъци, спомага за намаление на кръвното налягане “, споделят създателите на новото проучване, сътрудници на Цзилиския университет.

Проведените от откривателите опити посочили следното: съдържащият се в кокошите яйца пептид RVPSL кара организма да работи по подобен метод, че артериалното налягане да не се покачва.

Както изясняват експертите, този пептид блокира направата на субстанции, които предизвикат повишаване на кръвното налягане. " 50 грама пептид RVPSL почти са еквивалентни на две кокоши яйца. Такава доза от веществото оказва същото влияние, както и 10 мг каптоприл – препарат, който се приема от хипертониците при нараснало кръвно налягане ", изясняват учените.

Те оповестяват също по този начин, че влизащия в състава на яйчения белтък въпросен пептид намалява високото кръвно даже и след термична обработка. Затова китайските доктори предлагат белтъците на кокошите яйца да се употребяват както за профилактика, по този начин и за лекуване на хипертонията. И не на последно място, спрямо медикаментите, пептидът не провокира странични дейности, означават още откривателите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР