Японският премиер Фумио Кишида е предложил на КНДР да бъде

...
Японският премиер Фумио Кишида е предложил на КНДР да бъде
Коментари Харесай

Пхенян отхвърли предложение на японския премиер за среща с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун

Японският министър председател Фумио Кишида е предложил на КНДР да бъде проведeна среща на върха сред двете страни, само че Пхенян е отказал. За това заяви в понеделник Корейската централна осведомителна организация (KCNA), базирайки се на сестрата на севернокорейския водач Ким Йо Чен..

„ Наскоро министър председателят Кишида по различен канал ни съобщи желанието си да се срещне персонално с ръководителя на държавните въпроси на КНДР Ким Чен-ун допустимо най-скоро “, оповестява организацията като цитира  изявление на зам. -ръководителят на отдела на Централния комитет на Корейската работническа партия (WPK) Ким Йо Чжон, която е сестра и на държавният водач.

В същото време тя означи, че за възстановяване на връзките сред страните е значимо „ практическо политическо решение от Япония “, а обикновената подготвеност за среща не демонстрира неговото битие. Според нея, в случай че Япония в действителност желае да усъвършенства обстановката и стабилността в района, нтота в района, само че тогава тя би трябвало да направи „ стратегически избои, които е в сходство с ползите на страните от района “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР