Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA) публикува първата снимка на

...
Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA) публикува първата снимка на
Коментари Харесай

Япония публикува първата снимка на своя модул на повърхността на Луната

Японската организация за аерокосмически проучвания (JAXA) разгласява първата фотография на своя лунен модул SLIM след сполучливо кацане на повърхността на Луната, оповестява Хайтек.

Това е доста достижение за японската галактическа стратегия, доколкото Япония стана петата страна в света, която сполучливо извърши меко кацане на спътника на Земята.

Снимката е направена от дребния луноход ДУМ-2 (или SORA), който беше доставен на на борда на SLIM и катапултиран преди кацането.

Снимката демонстрира, че модулът е кацнал " с краката нагоре ", което е довело до нетрудоспособност на слънчевите панели и неспособност за зареждане на батериите на устройството. Въпреки това, в JAXA таят вяра за обновяване на работата на модула, когато Слънцето промени своето състояние в небето.

Това изображение е предадено на Земята посредством различен луноход - LEV1, което удостоверява, че информационната функционалност сред двата лунохода работи обикновено.

Основната цел на задачата SLIM - проява на опцията за тъкмо и следено кацане на повърхността на спътника, е сполучливо изпълнена: по...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР