Взаимни обвинения си размениха настоящата и предишната местна власт в

...
Взаимни обвинения си размениха настоящата и предишната местна власт в
Коментари Харесай

Спирането на Симеоновския лифт? Взаимни обвинения на местната власт

Взаимни обвинявания си размениха актуалната и предходната локална власт в София поради прекъсването и на последния работещ въжен превоз на Витоша - Симеоновският.

Преди два дни компанията, която го стопанисваше, се отхвърли поради липса на аварийни елементи и по този начин столицата остана без нито една въжена линия към планината, тъй като и Княжевският, и Драгалевският не работят.

Предишните ръководещи желаеха да бъде освободен от служба заместник-кметът по правни въпроси. Столичният кмет Васил Терзиев пое ангажимент до края на мандата му София да има най-малко един работещ въжен превоз.

" Сега са на път да задръстят с коли и планината Витоша, по тази причина, че не са си свършили работата и не са създали нищо належащо, което им е написано в контракта. Желаем на 23 май да има изключително съвещание, на което да бъде изслушан кметът Терзиев и неговия екип ", съобщи Антон Хекимян, общински консултант, ГЕРБ-СДС.

" Общината има опция да възвърне един от лифтовете - Драгалевски, само че желаеме да забележим какви са опциите за едно по-всеобхватно решение, което включва и другите уреди - Симеоновския и инфраструктурата горе в планината, тъй че да не бъде осъвременено нещо на парче. Ние, в случай че нямаме други благоприятни условия, считаме, че и това би било огромна победа за софиянци ", добави кметът на София Васил Терзиев.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР