Вторият шпионски спътник на Южна Корея, произведен в страната, беше

...
Вторият шпионски спътник на Южна Корея, произведен в страната, беше
Коментари Харесай

Сеул изведе в орбита втори шпионски спътник

Вторият шпионски сателит на Южна Корея, създаден в страната, беше сполучливо изведен в орбита, заяви министерството на защитата на Сеул след изстрелването му от американски галактически център с ракета SpaceX Falcon 9.


През декември Сеул удостовери сполучливото изстрелване на първия си боен шпионски сателит, който също беше изведен от една от ракетите SpaceX Falcon 9 на Илон Мъск.

" Вторият разследващ сателит на нашата войска сполучливо се отдели от ракетата-носител към 09:02 ч. (12:02 GMT) и навлезе в целевата орбита ", се споделя в изказване на севернокорейското министерство на защитата.

" Планираме да потвърдим дали спътникът работи обикновено посредством връзка с задгранични наземни станции ", прибавиха от министерството.

Последните събития ускоряват галактическата конкуренция на Корейския полуостров.

Първият спътник на Юга е предал на управляващите в Сеул изображения с висока резолюция на централната част на Пхенян и се чака да стартира цялостните стадии на задачата си още през юни, съгласно сеулската осведомителна организация Yonhap.

Сеул възнамерява да изстреля общо пет военни шпионски спътника до 2025 година, с цел да следи по-добре Севера.

След като и петте спътника навлязат в орбита и стартират задачите си, южнокорейските военни ще имат опция да следят основни уреди в Северна Корея, като употребяват изображения, изпращани на всеки два часа, съгласно отчет на сеулската държавна телевизия KTV.

Междувременно Северна Корея съобщи, че нейният шпионски сателит е изпратил фотоси на американската военноморска база Пърл Харбър на Хаваите и на " съществени цели " в Южна Корея.

Успешното изстрелване на " Малигьон-1 " беше третият опит на Пхенян да изведе подобен спътник в орбита след два неуспеха през май и август предходната година./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР