Втори полицай от Колорадо е оправдан за смъртта през 2019

...
Втори полицай от Колорадо е оправдан за смъртта през 2019
Коментари Харесай

Втори полицай от Колорадо е оправдан за смъртта на Илайджа Макклейн

Втори служител на реда от Колорадо е оневинен за гибелта през 2019 година на Илайджа Макклейн, който беше притиснат и инжектиран с кетамин. < /p>

34-годишният Нейтън Уудярд бе приет за почтен по обвинявания в ликвидиране по несъобразителност и по неволя ликвидиране.

Друг офицер, Джейсън Розенблат, беше оневинен през октомври. Трети, Ранди Родема, беше приет за отговорен.

Смъртта на господин Макклейн, негър мъж, беше изправена пред нов надзор след гибелта на Джордж Флойд.

Г-н Макклейн, 23-годишен теляк, се прибирал пеш от магазин в предградието на Денвър Аурора, когато бил спрян от трима бели служители на реда отговаряйки на позвъняване за " незадоволително " лице в региона.

По това време той носеше балаклава, с цел да се защищити от хронични студени тръпки заради анемията си, както и слушалки. Първоначално господин Макклейн пренебрегва апелите на служителите на реда да спре.

Запис от камерата на тялото на последвалата борба демонстрира по какъв начин господин Макклейн е свален на земята и подложен в задушаване, неведнъж произнасяйки думите „ Не мога да вдишвам “. По-късно доктор му инжектира кетамин, успокоително. Той в никакъв случай не се връща в схващане и умира, откакто е свален от апаратната система три дни по-късно.

Г-н Woodyard сложи господин McClain в задушаваща хватка по време на случая. Той беше изправен пред години затвор, в случай че бъде приет за отговорен.

По време на едноседмичния развой господин Удиърд свидетелства, че е сложил господин Макклейн в задушаване, тъй като се е страхувал за живота му, откакто се твърди, че го е чул да споделя, че има намерение да вземете " силата си назад ".

Друг служител на реда сподели също, че господин Макклейн се е опитал да посегне към оръжието на господин Уудярд – обвиняване, което прокурорите отхвърлят ​​и това не е подкрепено от фрагменти от случая.

В съда юристите на господин Woodyard твърдяха, че той не е бил на мястото на престъплението по време на утежняването на положението на господин McClain. Записите от телекамерите демонстрират, че той се е отдръпнал.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР