Всяка година десетки морски видри се оказват откъснати от майките

...
Всяка година десетки морски видри се оказват откъснати от майките
Коментари Харесай

Търсят се приемни майки при животните

Всяка година десетки морски видри се оказват откъснати от майките си поради мощни течения и стихии на калифорнийския бряг в Лонг Бийч.

Служителите в Тихоокеанския аквариум, в партньорство с аквариума Монтерей бей вземат решение да намерят приемни майки на дребните осиротели видри.

Очакванията са огромните женски видри да възпитат дребните, с цел да могат да бъдат върнати в открити води.

„ Тази майка ще ги научи на всичко, на което ние не можем, тъй като сме хора. Възрастната женска ще стартира да демонстрира държание, което дребното би трябвало да овладее. Ще му помогне да порасне, да се развие, ще му помогне да се научи да манипулира жертвата си, както и по какъв начин да отваря миди ", споделя Меган Смили, управител на програмата.

Калифорнийските морски видри са предпазен тип, откакто в продължение на години са били жертва на бракониери поради удивителната си кожа. Морските видри са измежду най-гъсто окосмените животни.

Ако отърват кожата от бракониери и не се трансфорат в скъпо палто, изхранването им е скъпо. Ежедневно би трябвало да изяждат колкото четвърт от тежестта си.

„ За година за една морска видра са нужни към 40 000 $. Почти непостижимо е за нашия аквариум, по тази причина непрекъснато организираме акции за набиране на средства ", споделя Меган Смили.

Морските видри постоянно се трансформират в любимци на потребителите на обществени мрежи, само че тези сладури могат и да са много рискови, когато пазят територията си.

бТВ, „ Тази събота "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР