Всички сме изпитвали поне веднъж неприятните симптоми на запек ,

...
Всички сме изпитвали поне веднъж неприятните симптоми на запек ,
Коментари Харесай

Ако не сте ходили по голяма нужда от дни, просто изяжте това и ще хукнете към тоалетната:

Всички сме изпитвали най-малко един път неприятните признаци на запек, като отичане на корема и коремна болежка. Нередовните придвижвания на червата могат доста да влошат качеството на живот.

Запекът нормално е тривиално събитие, само че в случай че се трансформира в непрекъснато събитие в живота ни, може да донесе със себе си избрани затруднения като хемороиди да вземем за пример.

 запек вътрешности

Интересното е, че доста хора поясняват неправилно термина запек, смятайки го за проблем, когато изпражненията не участват всеки ден. Въпреки това, естествената динамичност на изхожданията може да бъде до 2-3 пъти дневно, до 2-3 пъти седмично, според от метаболизма, който варира от човек на човек.

Съвременният ритъм на живот обаче трансформира запека в един от най-честите храносмилателни проблеми на хората в развитите страни.

Въпреки че неналичието на физическа интензивност, излагането на стрес, използването на избрани медикаменти или пренебрегването на нуждата от изпразване на червата доста способстват за усилване на казуса с нередовното изхождане, наподобява, че главната причина към момента се крие в това, което ядем и по-точно – което НЕ ядем.

 сушени плодове

А точно, за постоянно изхождане би трябвало да одобряваме най-малко 25 грама фибри на ден посредством диетата, а проучванията демонстрират, че типичната диета на хората от развитите страни обезпечава приблизително единствено 15 грама фибри.

Ако имате проблем с нередовното изпразване на стомаха, пробвайте следната рецепта и в никакъв случай повече няма да имате проблем с перисталтиката.

 мързеливи вътрешности

Рецепта за мързеливи вътрешности

Продукти:

5 сушени сини сливи

3 сушени смокини

3 фурми

1 супена лъжица ленено семе

3 супени лъжици овесени ядки

1 супена лъжица натрошени или смлени орехи

500-600 мл хладка вода / кисело мляко / газирана минерална вода с магнезий

 примес фибри

Начин на подготвяне:

Ястието се подготвя вечер, като можете да увеличите или намалите количеството хранителни артикули, т.е. да ги коригирате съгласно личните си потребности.

Смелете всички съставки на ситно и ги залейте с гореща вода. Можете също да ги смесите всички дружно или просто да ги нарежете на ситно (ако желаете). На идващия ден вместо закуска изяжте сместа.

 сушени плодове в буркан

След половин час изпийте най-малко половин литър вода, с цел да стимулирате перисталтиката и да прочистите червата. Трябва да очаквате първите позиви за вървене до тоалетна незабавно по-късно. Повторете процедурата постоянно, когато имате потребност от нея.

Съвет: Вместо вода можете да употребявате пробиотично кисело мляко или газирана вода, обогатена с магнезий, с цел да смесите съставките, а към сместа можете да добавите сок от алое.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР