Всеки знае, че когато става дума за храна, колкото по-прясна

...
Всеки знае, че когато става дума за храна, колкото по-прясна
Коментари Харесай

79-годишната супа, която е съвсем безопасна за ядене

Всеки знае, че когато става дума за храна, колкото по-прясна е тя, толкоз по-добре. Освен в случай че не приказваме за ферментирали артикули, които са една напълно друга история... В случая обаче става дума за чорба - най-старата чорба в света.
 Защо да не държим чорба или бульон отвън хладилника
Защо да не оставяме супата отвън хладилника

По чисто здравословни причини

Насочваме се към Азия и, по-точно, към Банкок. В ресторанта Wattana Panich се сервира чорба, почнала да къкри тъкмо пред 49 години. " Вкусна и ароматна " са дребна част от описанията за това ядене, което съдържа говеждо и козе месо.

Вече три генерации готвачи от ресторанта поддържат къкрещата примес, чиито останки се прибират всяка нощ, а на сутринта се прибавят нови съставки, с цел да продължи готвенето й. Оказва се обаче, че малко по на изток от Тайланд ври още по-стара чорба.

Прескачаме в квартал Асакуса в Токио, където в ресторант Otafuku се готви обичайна японска чорба оден. Тя къкри на котлона тъкмо от 1945 година Ако не беше Втората международна война, супата щеше да е на повече от век, тъй като Otafuku съществува от 1916 година

Разбира се, няма по какъв начин да не си зададем въпроса безвредно ли е да се употребяват супи на... 79 години. Отговорът е " да ", а повода за него - че супите врят на висока температура, която убива всевъзможни бактерии. Пък в нея няма да намерим телешко от 1945 г - съставките й непрекъснато се обновяват, разясняват от Business Insider.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР