Всеки сам трябва да решава кое е правилно за него

...
Всеки сам трябва да решава кое е правилно за него
Коментари Харесай

Андре Токев: В затвора имах възможност за размисъл, човек се сблъсква със себе си

„ Всеки самичък би трябвало да взема решение кое е вярно за него и кое не. Ако ти уважаваш другите, както уважаваш себе си, би трябвало да го покажеш. Според мен напън от славата няма. В България сме привикнали с „ моя човек “ “, сподели началник Андре Токев пред БТВ.

„ Трябва да спрем забързания свят. И аз бях в непрекъснато бързане, с непрекъснато натиснат педал. Около нас всичко е по-красиво, когато караш по-бавно. Мислим, че всичко е доста добре, когато реализираме всичко бързо и катерим нагоре, а от време на време пропущаме най-хубавите моменти. Това би трябвало да ни остане в главата – да кажем „ стоп “ и да се насладим на времето, а освен да бързаме “, уточни той.

„ Не мога да осъдя никого. Едно време след ракията каруцата ги е прибирала, а магарето или конят са си знаели пътя. Израснали сме с тази логика на психиката като деца – пийни да свикнеш. Като посрещнеш някого у дома – слагаш ракия. Като ти се роди дете – ракия. Едно време беше това – кой е изпекъл най-хубавата ракия, кой ще изпие най-вече ракия. Трябва да променим тази народопсихология. Това не става за един ден “, акцентира началник Токев.

„ Трябва да си изтърпиш следствията. Аз си понесох наказването и то ме промени в позитивен смисъл. От оня ден не си припомням нищо. Помня единствено по какъв начин бях спрял и служителите на реда пристигнаха. Получаваш черно леке и не помниш нищо. Не съм имал взаимозависимост от алкохола. Не претърпявам по принцип. Разбрах, че съм сбъркал, когато видях служителите на реда. Нормален човек си споделя – какво направих, къде съм, за какво. Виждаш, че си направил нещо погрешно. В пандиза имах опция за размисъл. Човек се сблъсква със себе си и може да разбере какво не е направил вярно в последните 50 години “, сподели той.

„ Намалих заведенията за хранене си – от шест на един. Този от горната страна би трябвало да ви одари един пестник или да ви откри по-голямо предизвикателство, с цел да се осъзнаете. За мен е значимо да даваме и втори късмет на всеки, който желае да се поправи. Трябва да работим дружно, да не се осъждаме, а да си оказваме помощ. Като единак не може нищо да постигнеш “, добави Адре Токев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР