Всеки може да номинира доброволец или журналист за Годишните награди

...
Всеки може да номинира доброволец или журналист за Годишните награди
Коментари Харесай

Познаваш ли ГЕРОИТЕ на 2023 г.?

Всеки може да номинира доброволец или публицист за Годишните награди за доброволчество на TimeHeroes

Най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.org отваря номинациите за своите Годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ.

За седма година ГЕРОИТЕ ще отличат хора и организации, съдействали за развиването на доброволчеството в България.

До 29 февруари на awards.timeheroes.org всеки може да номинира доброволци и публицисти, дружно с техните положителни каузи и заслуги, осъществени в интервала януари – декември 2023 година

Номинациите в категория „ Организация “ ще бъдат автоматизирано генерирани от качените на платформата TimeHeroes.org доброволчески начинания от интервала 1 януари – 31 декември. Номинациите в категория „ Компания “ ще бъдат генерирани автоматизирано от всички начинания на фирмите, участници в самодейността „ Доброволчеството е полезност “, осъществили най-малко една акция в поддръжка на идея в посочения интервал.

Всички номинации в четирите категории ще бъдат оценени от без значение жури, което ще предложи тазгодишните носители на наградата ГЕРОИТЕ. В журито ще влязат персони с дейна гражданска позиция. Тяхната задача ще е да откроят доброволчески истории и техните основатели, които са вдъхновяващи, смели, реформаторски, израз на дейна общественополезна активност и позиция, или образец за доста позитивно влияние върху дадена идея или общественост. Можете да се запознаете с всички критерии за оценяване и разпоредбите на премиите на awards.timeheroes.org/rules-2023.

А за какво номинациите са значими?

Номинациите са алегоричен жест , който прави забележими напъните на хора, които подаряват своето време безплатно, с цел да поддържат разнообразни дела.

„ Героите чистят чешми, ремонтират остарели кина, обикалят самотни възрастни хора, отстраняват сметища, преподават математика на деца от небогати фамилии, маркират трасета за маратони, събират отпадъци в планината. Героите не са единствено в огромните градове. Те са на всички места към нас “, пишат уредниците на самодейността и канят всеки да уточни неговия „ воин “, с цел да се трансформира образецът му във ентусиазъм.

В миналогодишното издание на ГЕРОИТЕ бяха отличени 32 изключителни доброволчески образеца , измежду които Стела Илиева, Дмитрий Галихин, Доброволците от Центъра за подпомагане на бежанци – Варна, организации като Национална асоциация на доброволците на Република България, Фондация Emprove и фондация „ Будителките “, Фондация „ Добро за всеки “, СУОБ „ Мати Украйна “, Фондация Ukraine support and renovation / Втори дом, Фондации “За положителното ”, “Три дами ”, както и компании като CluneTech, Schwarz IT Bulgaria и SoftUni, насърчаващи доброволческото присъединяване на техни чиновници в разнообразни дела отвън офиса. Отличени бяха още и публицистите Мария Черешева, Денислава Данкова, Енея Георгиева и Владимир Гешев.

От 2012 година до момента TimeHeroes.org оказва помощ на българите да поддържат обществени и културни начинания с времето и уменията си. С над 95 000 регистрирани доброволци, обединени към близо 2900 начинания на 1125 неправителствени организации (НПО) и деятели в цялата страна, платформата е главният източник на доброволци и предметни дарения за положителни каузи.

Церемонията по награждаването на ГЕРОИТЕ ще се реализира през април, детайлностите за събитието ще бъдат оповестени в допълнение.

Годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ се реализират с поддръжката и под патронажа на Фондация “Америка за България ” .
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР