Все родител помага в учебния процес, но понякога това е

...
Все родител помага в учебния процес, но понякога това е
Коментари Харесай

Домашните по математика вредят на децата

Все родител оказва помощ в образователния развой, само че от време на време това е извънредно напрягащ миг за цялото семейство

Може би кошмарът на множеството родители, чиито деца към този момент вървят на учебно заведение, се назовава – домашна работа. А в случай че дилемите са свързани с предмета математика, то хаосът, напрежението и фамилните кавги са в забрадка вързани.Може би кошмарът на множеството родители, чиито деца към този момент вървят на учебно заведение, се назовава – домашна работа. А в случай че дилемите са свързани с предмета математика, то хаосът, напрежението и фамилните кавги са в забрадка вързани.

Безспорно математическите задания са сложни за децата и поради това и вкъщи имат потребност от помощ. Международен екип от учени от Австралия и Канада откри, че в някои случаи домашните по математика носят повече щета, в сравнение с изгода за образованието на учениците. Изследването е оповестено в British Journal of Sociology of Education (BJSE).

Експертите са открили, че тестванията по математика, които са прекомерно сложни за работа вкъщи, обезсърчават децата да учат. В някои случаи детето не може да се оправи със дилемите даже благодарение на родителите.

„ Домашната работа от дълго време е приета като процедура, която усъвършенства ученето на децата и усъвършенства университетските им достижения. 

Но когато дадена задача е прекомерно сложна за възпитаник, даже и с родителска поддръжка, човек се чуди за какво е заложена като домашна преди всичко “, сподели старши преподавателят по математика в Университета на Южна Австралия Лиза О'Кийф.

Констатациите на учените се основават на изследвания на фамилии на възпитаници на възраст 7-9 години, живеещи в Канада.

Изследователите означават, че неспособността на родителите да оказват помощ на децата с домашните по математика постоянно се дължи на обстоятелството, че възрастните са били обучавани по предмета благодарение на други системи. Поради това могат да зародят разнообразни спорове сред поколенията. 

Освен това невъзможността да завършите задача даже с поддръжката на мама и баща може да има дълготрайно влияние върху университетските достижения на детето и стремежите му за кариера. Да не приказваме това какъв брой смазва самочувствието му. / jenata.blitz.bg
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР