Все по-големите проблеми на Tesla вече сериозно удрят по джоба

...
Все по-големите проблеми на Tesla вече сериозно удрят по джоба
Коментари Харесай

Tesla направи Мъск със $175 милиарда по-беден

Все по-големите проблеми на Tesla към този момент съществено удрят по джоба на нейния необут Илон Мъск. За по-малко от три години положението му се е стопило със 175 милиарда $, като главен фактор за това е 66-процентовия срив на акциите на автомобилния производител, написа Insider.

През ноември 2021 година Мъск беше на върха на класацията на Bloomberg за най-богатите хора в света със положение от 340 милиарда щатски $. През същата година акциите на Tesla костваха по 415 $.
 Tesla редуцира хиляди чиновници
Tesla редуцира хиляди чиновници

Доставките на компанията за първи път понижават на годишна база

В момента те се оферират за 142 $ - удар по пазарната капитализация на компанията, която в миналото беше 1,2 трилиона $, а през днешния ден е под $450 милиарда

Мъск има 13% в Tesla, като този дял съставлява огромна част от благосъстоянието му. В резултат милиардерът през днешния ден е отвън челната тройка на най-заможните - пред него са Бернар Арно от LVMH, Джеф Безос от Amazon и Марк Зукърбърг от Meta. Освен това Мъск е единственият от 11-те най-богати хора в света, чието чисто положение е намаляло тази година.
 Китайски производители на електрически автомобили оферират тласъци за покупки, с цел да вземат клиентите на Tesla
Китайски производители на електрически автомобили оферират тласъци за покупки, с цел да вземат клиентите на Tesla

В момента конкуренцията на китайския авто пазар, който е и най-големият в света, е жестока

Проблемите на Tesla през последните месеци се дължат на бруталната конкуренция на основния китайски пазар, като също така мощните локални играчи като BYD към този момент нападат позициите на американската компания и на други места по света. В същото време, отвън Азия ентусиазмът във връзка с електрическите автомобили понижава поради високите цени и скъпото банково финансиране.

Така Tesla се готви да редуцира 10% от чиновниците си, смъква цените и все пак доставките не са с нужното за продължаващ напредък движение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР