Все още масово българите инвестират парите си предимно в недвижими

...
Все още масово българите инвестират парите си предимно в недвижими
Коментари Харесай

Застраховката Живот като една по-различна, но добра инвестиционна възможност

Все още всеобщо българите влагат парите си най-вече в недвижими парцели или поставят спестяванията си в депозитни сметки. Макар и с мудни темпове, тази наклонност стартира да се трансформира като от ден на ден хора разчитат и на различни благоприятни условия. Такава е застраховката " Живот ", обвързвана с капиталов фонд. 

По време на своята презентация на форума на форума " ", който се организира на 10 април в Hyatt Regency Sofia, създателят и изпълнителен шеф на софтуерната компания " Болерон ", която цифровизира застраховането в България и района, подчертава върху това, че точно този осигурителен артикул е един от най-популярните финансови принадлежности в развития свят.

" Този артикул в действителност комбинира два продукта. Единият от тях е чиста застраховка живот. Тя нормално се прави от фамилни хора, които желаят в случай че с тях се случи нещо да подсигурят финансите на фамилията си, образованието на децата си и да изплатят заемите си. Този артикул на процедура хеджира риска с човек да се случи нещо неприятно. С хората, които не се случва нищо неприятно, а имат шанса да остареят, застрахователите прибавят и втория артикул - спестовният детайл. Чрез него се натрупват спестявания през годините. Освен това, идва и детайлът на инвестиция в капиталов фонд към застраховката. Там една част от парите отиват за риск, а друга за вложения посредством този фонд. "  

Александър Цветков акцентира, че този тип застраховка е доста налична. Вноската за нея е гъвкава и може да се понижава и усилва във времето. Плащанията могат да бъдат приблизително от 50 евро на месец до толкоз, колкото човек самичък реши.

" Този тип застраховка ми дава опция да направя изпреварващ приход. Освен това има гъвкавостта да се трансформира ", споделя Цветков.

Дигиталният брокер, който се листва на БФБ и желае да стане компания за $1 милиард

Тази година компанията ще навлезе на пазарите в Гърция и Румъния, съобщи за Money.bg изпълнителният шеф Александър Цветков

Важно при застраховката " Живот ", обвързвана с капиталов фонд, са трите решения, които клиентите би трябвало да вземат преди да си я създадат. Първото от тях е каква желаят да е сумата, която да получи фамилията им в случай че с тях се случи нещо. Второто е каква вноска са подготвени да отделят на месец за икономисване. Третото е да се избере капиталов фонд, прецизира създателят на " Болерон ".

" Ние особено сме дали алтернатива от три капиталови фонда. Единият влага във финансови принадлежности с закрепена рентабилност, държавни скъпи бумаги и облигации. Вторият е в артикули като злато и нефт. Третият е в международни акции. И в нашия екип сме уверени, че след 30 години в пенсионния ни фонд ще има по-малко пари, в сравнение с в сметката по застраховката. "

Като всяко нещо, този тип застраховка има както плюсове, по този начин и някои минуси, обобщава Александър Цветков. Основните дефекти, съгласно него " се свеждат до това, че парите не са обезпечени. Това, въпреки всичко не е банков депозит. Доходността също не е обезпечена, тъй като ще има години, в които ще е по-слаба и години, в които ще е по-висока. Друг тип " минус ", който обаче в това време е и резултат, е че това е дълготраен, а не кратковременен артикул. 
 Сигурност vs нововъведения: Как да влагаме в бъдещето си
Сигурност vs нововъведения: Как да влагаме в бъдещето си

Разгорещена полемика по тематиката видяха присъстващите на " Money.bg Лични Финанси "

Статистиката на застрахователите демонстрира, че темпът на подписване на застраховки " Живот " расте в България с сред 20 и 30 % годишно през последните 10 години. Тоест, занапред този пазар ще набира скорост и у нас, сигурен е изпълнителният шеф на Boleron.

Гледайте цялата полемика във видеото!

* Настоящият материал е с осведомителна цел и не съставлява капиталов съвет.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР