Вратарят на Анахайм Райън Милър обяви, че ще прекрати спортната

...
Вратарят на Анахайм Райън Милър обяви, че ще прекрати спортната
Коментари Харесай

Вратарят на Анахайм Райън Милър слага край на кариерата си в края на сезона

Вратарят на Анахайм Райън Милър разгласи, че ще приключи спортната си кариера в края на сезона.

40-годишният деец и някогашен притежател на "Везина трофи " е най-успешният роден в Съединени американски щати вратар в историята на НХЛ.

"Това е сбъдната фантазия, откогато изиграх първия си мач в Лигата и беше привилегия да прекарам 18 години като експерт ", сподели Милър в изказване, оповестено от клуба.

"Реших, че ще се отдръпва след този сезон, откакто ми беше обещано повече време да върша това, което обичам, в сравнение с бих могъл да се надявам. Благодаря на всички мои съотборници, минали и сегашни. Благодарен съм на толкоз доста хора, които направиха кариерата ми допустима и ми помогнаха по пътя ми от младежкия хокей до НХЛ. Благодаря на фамилията ми, че ме поддържа с толкоз доста обич и възторг ", добави стражът.

Той има в кариерата си 390-289-87 и 44 срещи без позволен гол. Милър е изиграл 794 мача за Бъфало (2002-2014), Сейнт Луис (2014), Ванкувър (2014-2017) и Анахайм.

Стражът завоюва сребърен орден с отбора на Съединени американски щати на зимните олимпийски игри във Ванкувър 2010 и беше определен за най-полезен състезател на шампионата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР