Войната в Украйна ще позволи на Южна Корея да стане

...
Войната в Украйна ще позволи на Южна Корея да стане
Коментари Харесай

Войната в Украйна вкарва Южна Корея в челната петица на най-големите износители на оръжие

Войната в Украйна ще разреши на Южна Корея да стане един от международните водачи в производството на оръжия и да влезе измежду петте най-големи експортьори, оповестява английската организация Ройтерс. Сега това Съединени американски щати, Русия, Франция, Германия и Китай.

Според организацията Южна Корея към този момент се е трансформирала в главен състезател в международния защитителен експорт, защото " спорът в Украйна отвори опцията за нейната промишленост да подпише широкомащабни контракти с Европа, Близкия изток и Азия ". В същото време Сеул „ се стреми да се утвърди като четвъртият по величина експортьор на оръжия в света “, акцентира Ройтерс. По-специално президентът на Южна Корея Юн Сок Йол се срещна в Сеул с румънския си сътрудник Клаус Йоханис, като страните дадоха обещание да засилят съдействието в бранша на защитата, отбелязва организацията.

Както означи по-рано The Korean Economic Daily, най-големият производител на отбранителна продукция в Южна Корея Hanwha Aerospace работи по договорка за 751 милиона $ за доставка на 155-милиметрова самоходна гаубица K9 за Румъния, което ще бъде първият защитителен контракт сред Сеул и Букурещ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР