Войната е факт и ние настояваме не само да се

...
Войната е факт и ние настояваме не само да се
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Да се направи коридор за българите, поискали да бъдат евакуирани от Украйна

Войната е реалност и ние настояваме освен да се одобри декларация, а да бъдем доста единни. Това сподели на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Както и да се пробват да го назовават, това е война. Все едно да бомбардират Бояна, Варна, Стара Загора и ние да споделяме, че е някаква военна интервенция. Това е война по цялата територия на суверенна страна ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Търговията сред България и Украйна – над 1 милиарда щатски $. Говоря единствено за Украйна, с Русия е още по-тежко. Европейски Съюз и Украйна имат към 20 милиарда стокооборот. Тези вериги на доставки ще са затруднени.

При днешните наказания, наложени от Европейски Съюз, незабавно да се направи, през днешния ден да се употребява целия експертен капацитет на страната, в това число и на опозицията, проект – за енергийните източници, машиностроенето, медикаменти, хранително-вкусова индустрия. Вместо да изпълнят " Чирен ", те го източиха.

Да се направи кулоар за българите, поискали да бъдат евакуирани от Украйна. Само в Одеска област живеят над 130 хиляди българи, означи Борисов и изрази поддръжка към казаното от президента Румен Радев по-рано през днешния ден, че над 4000 българи са поискали да бъдат евакуирани и те ще получат подпомагане от страната допустимо най-бързо. Това е война в Европа. В 21-ви век доживяхме мирна Европа да има отново война, добави още Бойко Борисов.

Според Борисов, България ще последна ще пострада при положение на прекъсване на доставките на газ.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/431027062153752
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР