Володимир Зеленски осъди руския ракетен удар, който разруши 240-метрова телевизионна

...
Володимир Зеленски осъди руския ракетен удар, който разруши 240-метрова телевизионна
Коментари Харесай

Руски удар порази 240-метрова телевизионна кула в Харков

Володимир Зеленски осъди съветския ракетен удар, който унищожи 240-метрова телевизионна кула в Харков, като част от целенасочения опит на Москва да направи града ненаселен, заяви TVP World.

В резултат на удара основната мачта на телевизионната кула се откъсна и се срути на земята в града, който към този момент е унищожен от седмици на ракетни набези и набези с дронове.

Зеленски осведоми американския си сътрудник Джо Байдън за въздушния удар.

Разположен единствено на 30 км от съветската граница, Харков е уязвим за балистични ракети и други оръжия заради намаляващите благоприятни условия на Украйна за противовъздушна защита. Енергийните уреди в града претърпяха обилни вреди, откогато Русия стартира да нанася огромни удари по енергийната система предишния месец.

Областният шеф Олех Синехубов заяви за спирания на цифровия ефирен сигнал, само че удостовери, че няма жертви, защото служащите са се укрили.

На фрагменти от следствията се вижда по какъв начин срутената част от кулата лежи в близката гориста околност, а близките здания са получили обилни вреди от падащите парчета.

Службата за държавни специфични връзки съобщи, че структурата на кулата е била отчасти развалена, евентуално от удар с крилата ракета Kh-59. В момента се поставят старания за възобновяване на телевизионния сигнал, като жителите са посъветвани да употребяват различни способи за достъп до информация.

Последната офанзива следва предходни набези против телевизионната кула в Харков през март 2022 година, които доведоха до спиране на сигнала. Тъй като Москва ускорява офанзивите си, а Украйна изпитва дефицит на противовъздушна защита, Харков и покрайнините му остават измежду най-засегнатите региони.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР