Военновъздушните сили на страната се опасяват за националната сигурност заради

...
Военновъздушните сили на страната се опасяват за националната сигурност заради
Коментари Харесай

Южна Корея се отказва от iPhone: армията на страната забранява смартфоните на Apple

Военновъздушните сили на страната се притесняват за националната сигурност поради строгите политики на Apple.

Южнокорейските въоръжени сили вкарват цялостна възбрана за потребление на iPhone във военните обекти. Основната причина за тези ограничения е рискът от приключване на поверителна информация посредством гласови записи. Това оповестяват военни източници, поискали да запазят анонимност.

На 11-ти април управлението на военновъздушните сили афишира посредством вътрешна мрежа, че от 1-ви юни ще забрани всяко устройство, което може да записва тон и не разрешава на приложения на трети страни да управляват функционалностите му. За отбелязване е, че в обсега на възбраната са особено посочени мобилните устройства на Apple, до момента в който смарт телефоните с операционна система Android, по-конкретно тези на Samsung Electronics, не са обект на рестриктивните мерки.

Обмисля се и опцията за разширение на обсега на възбраната до всички устройства. Армията към този момент организира тестване на сходни ограничения през април тази година. Според изтеклите документи възбраната ще се ползва за всички типове смарт часовници и носими устройства. Като цяло, в случай че възбраната бъде разширена до всички елементи, тя ще засегне съвсем 500 000 военнослужещи.

Трябва да се има поради, че устройствата на Apple не дават отговор на условията за национална сигурност на Южна Корея. Това е по този начин, тъй като те не разрешават на външни приложения да управляват главните им функционалности, като се изключи камерата. Този принцип е обвързван с политиката на Apple, ориентирана към отбрана на персоналните данни на потребителите.

Предполага се, че главната причина за възбраната е била невъзможността за адаптиране за iOS на профилираното приложение National Defense Mobile Security. То е наложително за всички смарт телефони на военните от 2013 година насам и при активиране блокира функционалностите на камерата, Wi-Fi, модема, USB и микрофона. При устройствата с Android такива ограничавания са елементарно конфигурируеми заради отворената архитектура на системата. А iOS не разрешава сходни дълбоки модификации на систематичните функционалности.

Струва си да се означи, че южнокорейският мобилен оператор SK Telecom неотдавна вкара опция за запис на телефонните диалози посредством iPhone благодарение на приложението A-Dot. Това стана още през месец септември 2023 година В Южна Корея е законно да се записват телефонните диалози. Но възможни случаи на нарушение на неприкосновеността на персоналния живот могат да доведат до правни последици. В сходни случаи е допустимо да се заведе правосъдно дело.

Решението на Военновъздушните сили може също по този начин да усили разликата сред потребителите на Android и iPhone, изключително откакто Министерството на националната защита на Корея обмисля да разшири времето, през което на бойците е позволено да употребяват смарт телефони.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР