Военната помощ за Украйна на стойност близо 61 млрд. долара,

...
Военната помощ за Украйна на стойност близо 61 млрд. долара,
Коментари Харесай

Столтенберг: Помощта на САЩ за Украйна не е закъсняла прекалено, но забавянето има последици

Военната помощ за Украйна на стойност близо 61 милиарда $, която Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди след траяли с месеци разногласия, не е закъсняла прекомерно доста, само че забавянето ѝ провокира действителни последствия, съобщи генералният секретар на НАТО, представен от ДПА., на която се базира Българска телеграфна агенция.

" Украинците от четири месеца са превъзхождани по оръжие ", сподели довечера Йенс Столтенберг в изявление за американската телевизия Ем Ес Ен Би Си. 

" Руснаците имаха доста повече муниции. А Украйна беше принудена да разпределя своите... Но не е прекомерно късно. Украинците демонстрираха големи умения в отбраната на страната си ", акцентира генералният секретар на алианса. 

След месеци на застой Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди законопроекта за нов пакет от помощи с голямо двупартийно болшинство, напомня ДПА. Предстои текстът да бъде гласуван в средата на седмицата в Сената, където не се чакат трудности, и да бъде подписан от президента Джо Байдън. 

Столтенберг уточни, че не се възнамерява наличието на натовски сили в Украйна. Съюзниците на Киев от алианса обаче имат право да му оказват помощ и това не прави НАТО страна в спора.

" Разбира се, няколко съдружници от НАТО имат мъже и дами в униформа, които дават препоръки в посолствата ", сподели Столтенберг в отговор на въпрос относно публикация на изданието " Политико ", в която се твърди, че Съединени американски щати обмислят изпращането на още военни съветници в Украйна. Те няма да вземат участие в бойни интервенции, само че ще съветват и поддържат украинското държавно управление и украинските военни, написа в публикацията на " Политико ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР