Водолазът Стефан Тодоров коментира какви са шансовете за намирането на

...
Водолазът Стефан Тодоров коментира какви са шансовете за намирането на
Коментари Харесай

Водолаз: Ако намерените отломки са от Титан, значи няма надежда

Водолазът Стефан Тодоров разяснява какви са възможностите за намирането на подводния апарат " Титан ", който сега се търси. Екипажът, включващ платежоспособни хора, слезе на над 3000 метра дълбочина, с цел да прегледа останките на потъналия " Титаник ".

" Напълно е допустимо откритите парчета да са от подводницата или останки от " Титаник. Лично аз доста се надявам това да не са елементи от подводницата, защото разрушение на корпуса на такава дълбочина е доста неприятен знак, да не употребявам по-силни думи. Ако е по този начин, няма никаква вяра. Налягането е към 400 атмосфери.

Трудностите са от всякакво естество. Това се случва на огромно разстояние от брега - на към 800 километра. Мястото е със комплициран климат. Откриването се затруднява, тъй като през водата не минава радиосигнал. Изключително със сонар става издирването, който е с лимитирани благоприятни условия. Площта, на която се води издирването, е голяма - 10-ки хиляди километри. Всякакви усложнения съпътстват тази интервенция. Теглото му е няколко тона, което е съществено. Апарати от подобен клас, които да слязат на дълбочина над 1000 метра са единици на планетата и се транспортират мъчно. В момента видях, че там има два апарата, само че тяхната товароподемност е лимитирана ", сподели той пред " БТВ Новините ".

" Има разновидности в случай че се открие цялостен корпуса да се откачи баласт от него, или да се вземе на буксир, само че съществуващите апарати са лимитирани в техните благоприятни условия.

Трудно и елементарно се взима такова решение като това на екипажа. От една страна е прелестното - хубостта на подводния свят е неописуема. Другото е вродения авантюризъм в хората и желанието им за разкриване на незнайното. От друга страна е приемането на риска и неговото вярно оценяване. За страдание от време на време се случват произшествия. Надяваме се в този случай към момента да има късмет за екипажа. Основното е откриването на апарата. Четох изказване на американската брегова защита, в което споделят, че има доста кораби в този регион, които почват взаимно да си пречат. Повишава се равнището на шума. Апаратът е извънредно дребен, извънредно спокоен. Ако е лежащ на дъното, в общи линии единствения късмет е да бъде сниман от близо. Други разновидности са той да издава някакви звуци. Реакцията е била много бърза. След няколко часа са открити голям размер площи и са открити следи, което е резултат в рискови условия ", добави водолазът.

" Те са били напълно наясно с риска, който поемат, и може би решаващото е, че тази екскурзия е потапяне в незнайното. Нещо, което доста малко хора на планетата са създали. За момента това е върхово достижение на техниката и хора с благоприятни условия това ги притегля като всеки от нас ", приключи специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР