Водещи компании в Германия прекратяват партньорските си кампании с местния

...
Водещи компании в Германия прекратяват партньорските си кампании с местния
Коментари Харесай

Германски инфлуенсър на парфюми се забърка в скандал с аромат на политика

Водещи компании в Германия приключват партньорските си акции с локалния инфлуенсър Джереми Фрагранс, след изявления на фотоси, в които той театралничи до десни екстремисти по време на галавечеря на Доналд Тръмп в Ню Йорк.

34-годишният инфлуенсър, чието същинско име е Даниел Шютц, стана прочут с ревютата си за парфюми и съвършени танцови придвижвания, при които постоянно е облечен в бяло и крещи " POWER! " след интензивно поемане на избран мирис, написа Euronews.

Неговата ексцентрична персона е привлякла милиони клиенти в YouTube, TikTok и Instagram, поради което се е самопровъзгласил за " икона номер едно на ароматите ".
       View this post on Instagram                      
A post shared by Jeremy Fragrance (@jeremyfragrance)

Появата на Шютц на събитие, проведено от Нюйоркския клуб на младите републиканци (NYYRC), на което някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше главен представител, провокира сериозна дискусия в най-богатата европейска страна.

Шютц разгласява истории в Instagram профила си, на които е дружно с двама немски крайнодесни представители: Александър " Маленки " Клайн, 31-годишен YouTube-ър и Давид Бенделс, 38-годишен основен редактор на Deutschland-Kurier, прочут с връзките си с дясната популистка партия " Алтернатива за Германия " (AfD).

В отговор на това редица компании се дистанцираха от инфлуенсъра.

Sky Deutschland, която през октомври пусна писмено риалити, озаглавено " Jeremy Fragrance - Power, Baby! ", даже отстрани шоуто от програмата си. " Ясно се разграничаваме от всякакво крайнодясно наличие или изказвания ", съобщи представител на Sky Deutschland пред немския вестник General-Anzeiger.

Веригата супермаркети Aldi Nord, която си сътрудничеше с Шютц за реклама на самун, смъкна видеоклиповете с негово присъединяване и съобщи, че не възнамерява да си сътрудничи повече с инфлуенсъра.

Издателство Heel-Verlag, което разгласява книгата " The Jeremy Fragrance Story " през юни, също съобщи, че не е възнамерявала по-нататъшна работа със скандалния инфлуенсър.

Макар че Шютц към момента не е коментирал фотосите с Клайн и Бенделс, той отговори на Business Insider за друга фотография, която е направил на събитие в Ню Йорк с австрийския десен популистки политик Гералд Грос, като съобщи, че " не знае какво съставлява Грос " и " по принцип се снима с хора, които са симпатични ".

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР