Воалааа - класически черешов тарт, който, уверявам ви, че ще

...
Воалааа - класически черешов тарт, който, уверявам ви, че ще
Коментари Харесай

Класически черешов тарт

Воалааа - типичен черешов тарт, който, убеждавам ви, че ще има страховит триумф!

Необходими Продукти

масленото тесто


● брашно - 300 г
● масло - 150 г
● захар - 100 г
● яйцa - 1 + 1 жълтък
● бакпулвер - 1/2 ч.л.
● ванилин - 1 пакетче

За плънката


● череши - 500 г пресни или замразени без костилки
● захар - 70 г
● лимонен сок - 2 с.л.
● царевично нишесте - 20 г (или картофено нишесте)

Начин на подготвяне

За форма 20 - 22 см.

Пригответе масленото тесто, увийте го в стреч фолио и го поставете в хладилника за 30 минути. Ето по какъв начин да приготвите класическо пясъчно тесто, бързо и елементарно тесто за подготвяне на леки и ронливи бисквити и тарти.

Пресейте брашното и го поставете в купата на кухненския робот. Добавете студеното масло, нарязано на части, и работете, до момента в който маслото се натроши изцяло. Ако употребявате планетарен миксер, използвайте куката.

Добавете захарта, пресятия бакпулвер, лимоновата кора (или ванилин), яйцето и жълтъка, и продължете да работите до приемане на примес на едри трохи.

Изсипете тестото върху сладкарската дъска и го разтрийте с ръце, с цел да стане безпрепятствено и хомогенно. Запомнете, че масленото тесто би трябвало да се работи доста малко!

Увийте сладкиша в стреч фолио и го приберете в хладилника за към 30 минути. След това време можете да употребявате вашето пясъчно тесто за подготвяне на бисквити и тарти.

Сладкото тесто за къс може да се съхранява в ледник най-много 4-5 дни. Като опция можете да го замразите във фризера за 3 месеца.

Междувременно измийте черешите и отстранете костилките или замразени подготвени без костилки. Към черешите прибавете захарта, лимоновия сок и пресятото царевично нишесте. Разбъркайте и оставете настрани.

Намаслете и набрашнете формата за тарта. Разточете масленото тесто с точилка и го поставете върху формата за тарта. Прекарайте точилката по краищата, с цел да премахнете остатъка. Надупчете дъното с вилица.

Изсипете черешите с целия сок във формата.

Заравнете черешите, тъй че да покрият напълно дъното.

С останалото пясъчно тесто направете ленти за декорация на тартата.

Ако желаете, можете да извършите един пласт пясъчно тесто, който да наслоите върху черешите.

Печете плодовата тарта в загрята фурна с вентилатор на 180°C за към 25 минути, до момента в който тартата стане златиста. Извадете от фурната и оставете да се охлади изцяло, преди да извадите от формата. По предпочитание се поръсва с пудра захар.

Вашият типичен черешов тарт е подготвен и ви убеждавам, че ще има страховит триумф!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР