ВМРО излезе с позиция по повод тържество за първа пролет

...
ВМРО излезе с позиция по повод тържество за първа пролет
Коментари Харесай

От ВМРО искат проверка заради скандално тържество в детска градина

ВМРО излезе с позиция във връзка празненство за първа пролет в Целодневна детска градина " Щастливо детство " в Момчилград, в което под звуците на ориенталски ритми деца показват комбиниране с танци.
" Вътрешна македонска революционна организация остро подлага на критика този акт и упреква управлението на детското образователно заведение в безхаберие и непознаване на разпоредбите, заложени от закона. Вместо да възпитава дребните български деца в националните обичаи и традиции, на български език, се прави опит те да бъдат ненужно разделяни, което в следствие би довело до тяхната студенина и неспособност за реализация и приобщаване в публичния живот на страната ", пишат в позиция от партията, публикувана до медиите.
Става ясно, че от 1996 година шеф на детското заведение е госпожа Виолета Джарова. " Областният координатор на партията Антон Андонов, който дава отговор за област Кърджали и ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация – Кърджали Иван Зафиров, ще изискат инспекция от районния инспекторат по обучение ", споделят от партията.

От Вътрешна македонска революционна организация желаят способените органи да потърсят пояснение от шефа, а също и следващо наказване, даже премахване от служба.
В Закона за учебното и предучилищно образование има цяла глава „ Език в системата на предучилищното и учебното обучение “ и в член 13, алинея 1 от нея е изрично посочено че „ Официалният език в системата на предучилищното и учебното обучение е българският “. В член 3, алинея 2 „ Образованието е народен приоритет и се осъществя в сходство със следните правила “ в един от правилата е посочено, че това става посредством: „ т. 7 запазване на културното разнообразие и приобщаване посредством българския език “, напомнят от партията.
От там допълват, че в детска градина „ Щастливо детство “ – Момчилград, се образоват 130 деца от 3 до 7 години, разпределени в 5 възрастови групи и приканват способените органи да създадат инспекция и да наложат ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР