Вместо да бъде задържан, аз бях извикана по негов сигнал

...
Вместо да бъде задържан, аз бях извикана по негов сигнал
Коментари Харесай

Мартин Нотариуса искал над 100 000 евро от Ивайла Бакалова, издала го, но СДВР я притиснали

Вместо да бъде арестуван, аз бях извикана по негов сигнал и бях накарана да подпиша протокол, че няма да върша записи, споделя тя

Мартин Божанов-Нотариуса е изискал  „ Мис България 2001 “ Ивайла Бакалова да му даде 100 000 евро, с цел да пуснат нейния другар Веселин Денков от ареста. В изявление за „ Тази заран “ по бТВ обаче тя посочи, че това била началната сума и било като тип абонамент, а по-късно можело да упорстват за още пари. 

Това предложение за 100 000 евро пристигна от юриста, с който тогава работеше Мартин Божанов, посочи Бакалова. 

„ Той (б.а. Мартин Нотариуса) се свърза с нас посредством общи познати. Два – три пъти опитваше да инициира среща, само че не счетох, че е толкоз забавен, само че в следствие, когато настояваше и стартира да цитира обстановка, която е станала в правосъдна зала, преценихме, че е най-добре да се видя с него “, прибавя тя. 

„ Моят мъж беше в ареста без безусловно никакви доказателства – по-скоро по политически аргументи, тъй като е забелязан на митингите от 2020 година Сметнато е, че той е опасност за тогавашното държавно управление. Измисли се едно скалъпено обвиняване. А този човек (б.а. Мартин Нотариуса) тогава се свърза с мен, с цел да ми каже, че той няма да излезе от ареста, в случай че не се вкарат връзки. Да не гледаме дали е почтен, или отговорен, тъй като доста почтени хора стояли в арестите. Това беше неговият аргумент – че без такава помощ, няма да излезе “, споделя „ Мис България 2001 “.

„ Специализираният съд бе много характерен. Нямаше нищо общо това, което се случваше там, с правото. Държаха хората през мярката „ задържане под стража “. Стоиш там осем месеца без обвинителен акт, провалят ти живота, репутацията. След това ти повдигат обвиняване “, добави тя. 

„ Тежко беше, тъй като без виновност стоиш в ареста и нищо не може да направиш. Това, което те предлагаха, не е помощ по самото дело, а просто да му променят мярката, тъй като по самото дело никой не е имал терзания какво ще се случи. Беше ми казано, че те си приказват с хора от най-висшите етажи на властта – на политическата и на правосъдната “, съобщи Бакалова. 

„ Адвокат Емил Писков твърди, че се е опитал да ви отпрати с прекомерно висок хонорар и тази сума не е за незаконна активност. Той ви упреква, че сте се опитвали посредством тях да прокарате неззаконни практики към съда “, сподели пък водещата Мария Цънцарова. 

„ Това бе тяхната защитна теза, само че от Антикорупционния фонд знаят с каква концепция отидох при тях. Ако съм имала концепция да употребявам такива практики, те са последните хора, които ще потърся за подпомагане “, отговори красивата варненка. 

Тя е правила и записи с диалозите си с Нотариуса. На въпрос не се ли е тормозила, че ще пострада, Бакалова отговори: " Страхът в този миг не беше водещ. Не се притеснявах, тъй като се борех за някакъв тип правдивост. Когато знаеш, че си изцяло почтен, имаш един единствен излаз - не да платиш, а да ги изобличиш. Мишките, както ги назовавам, не обичат светлината ".

„ Познавам Гергана (б.а. брачната половинка на Мартин Нотариуса) и й изричам съболезнования. Какъвто и да бе този човек, той оставя деца след себе си, които са почтени жертви на всичко това. За нея и за позицията й в ГДБОП ние бяхме хората, които алармирахме тогавашният министър Бойко Рашков. С Ники Стайков отидохме при него и мисля, че по този начин й бе лишен достъпа “, споделя манекенката. 

„ Тези хора имат доста пипала в правосъдната система. След кино лентата, който направихме,  осветихме активността на този човек, само че вместо той да бъде арестуван, аз бях извикана в Столична дирекция на вътрешните работи по негов сигнал и бях накарана да подпиша протокол, че няма да върша записи. Сигналът бе, че аз съм се опитвала да ги подкупвам, което бе безумно “, сподели още тя. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР