Влязохме в новата година с надеждата тя да бъде по-добра

...
Влязохме в новата година с надеждата тя да бъде по-добра
Коментари Харесай

Техниките на един хипнотизатор за по-щастлива 2018-а година

Влязохме в новата година с вярата тя да бъде по-добра от миналата. Нещо, което вършим всяка година. Сега обаче, един английски хипнотизатор може в действителност да ви помогне да превърнете 2018 година в година на щастието.

Британският хипнотизатор и създател Пол Маккена показа няколко техники, които, в случай че следвате, могат да ви създадат по-щастливи тази година, написа в. Daily Mail.

Щастието е естествено човешко положение, като глада, яда, въодушевлението, отегчението, неутралността и бдителността. Всеки може да бъде благополучен. Щастието е методът, посредством който мозъкът и тялото ви водят към това, което ви носи най-голямо задоволство. Веднъж щом тръгнете по неговия път, то ви води към още и още.



"В случай, че си мислите, че е доста хубаво, с цел да бъде истина, дано изясним какво значи щастието. То не изключва болката, компликациите, раздразнението и страданието в живота. Не значи, че мога да Ви накарам да се чувствате в възторг непрекъснато ", прецизира специалистът.

"Аз знам какво е възприятието на непрекъсната и дълбока меланхолия, да не виждаш смисъл в нищо, само че съм намерил пътя си към естествения ежедневен живот и към същинското трайно изумително благополучие ", прибавя той.

Опитът на Пол Маккена е на практика. Той е ползвал програмата си върху свои пациенти.

Причината да се усещаме нещастни е, че сме избрали "неотзивчиви " способи на мислене и деяние. Целта е да ги заместим с привички, които ни вършат щастливи.

Силата на стойката


Умът и тялото са свързани. Напрежението в тялото води до напрегнати мисли. Успокойте мислите си и тялото Ви също ще си почива. От йогата и античните бойни изкуства до момента хората са употребявали придвижването и стойката на тялото, с цел да реализиран успокоение, баланс и благополучие. Обикновено, когато не сме изключително щастливи, ние се прегърбваме леко, свеждаме глава, а раменете ни се прибират напред. Тази поза се свързва с подтиснатост. Всъщност, в случай че се чувствате добре и прекарате половин час в такава поза на тялото, ще усетите намаление на настроението. Не го правете! Изправете се, вдигнете глава и не свивайте раменете си.

Силата на усмивката


Когато се усмихвате, в тялото Ви се отделя серотонин, от който се чувствате добре. Усмивката ще Ви помогне да повишите равнищата си на благополучие. Смехът е източник и на ендорфин, който ускорява имунната система и почиства токсините от организма. Усмихвайте се 40 пъти всеки ден, а се смейте 20 пъти, цитира специалистът препоръки на сътрудника си лекар Робърт Холдън.

Силата на щастието


Да си благополучен е елементарно, мъчно е да си трагичен.
Над 50 научни проучвания демонстрираха, че, когато огромни групи хора живеят в мир и благополучие, има доста понижение в престъпността. Всеки ден, в който си благополучен, усилваш щастието в света. Споделяйте щастието си и то няма да свърши.

За край създателят цитира следната китайска сентенция:
Ако желаете да бъдете щастливи един час — подремнете.
Ако желаете да бъдете щастливи един ден — отидете за риба.
Ако желаете да бъдете щастливи една година — наследете положение.
Ако желаете да бъдете щастливи цялостен живот — помогнете на различен човек.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР