Владимир Путин ще участва в предстоящите президентски избори в Русия

...
Владимир Путин ще участва в предстоящите президентски избори в Русия
Коментари Харесай

Решението е взето. Путин планира да управлява до 2030 г., твърдят източници на Ройтерс

Владимир Путин ще взе участие в идните президентски избори в Русия през март 2024 година , заяви, като се базира на шест източника. Това би задържало Путин във властта най-малко до 2030 г .

Новината идва на фона на продължаващата война на Русия в Украйна . Според поискалите анонимност източници Путин счита, че би трябвало да преведе Русия през най-напрегнатия интервал за страната от десетилетия насам.

Към момента няма публично удостоверение за решението на Путин да взе участие в идващите избори. Според източниците на Ройтерс такава информация към този момент се популяризира в медиите, а съветниците на президента са почнали подготовка за акцията и изборите.

„ Решението е взето - той ще се кандидатира “, споделя един от цитираните от организацията източници, осведомен с проектите на Кремъл. „ Светът, към който гледаме, е доста рисков “, прибавя различен.

Проучванията на публичното мнение в Русия демонстрират 80% утвърждение за Путин. За него вотът е условност поради строгия надзор, който президентът оказва върху държавните институции и медиите. Ако Путин се кандидатира още веднъж за президент, той сигурно ще завоюва, написа още Ройтерс.

Въпреки че доста задгранични дипломати и публични лица чакат Путин да остане на власт до края на живота си, до момента не е имало съответно удостоверение за проектите му да се кандидатира на президентските избори през март 2024 година

Путин, който наследи президентския пост от Борис Елцин през 1999 г ., към този момент е президент по-дълго от всеки различен съветски властник с изключение на Йосиф Сталин .

След близо 24 години на власт, настоящият президент към този момент е надминал 18-годишния мандат на различен комунистически водач - Леонид Брежнев .

През 2020 година по предложение на Путин бяха утвърдени. Те „ занулиха “ досегашните мандати на сегашния президент, а това му разрешава да остане законно на власт още два мандата.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР