Владимир Путин печели близо 88 процента от гласовете, подадени на

...
Владимир Путин печели близо 88 процента от гласовете, подадени на
Коментари Харесай

Путин гони Сталин по години на власт

Владимир Путин печели близо 88 % от гласовете, подадени на завършилите преди час президентски избори в Руската федерация, предава „ Ройтерс “.

Резултатите от екзит-пол на Центъра за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ) съответстват с данните на Централната изборна комисия от преброяването до този миг.

Избирателната интензивност съгласно управляващите е била на рекордните 73 %, без да се регистрират гласовете, подадени в Калининградска област и по електронен път.

Тези резултати подсигуряват, че съветският президент ще остане на власт най-малко до 2030 година. Това подсигурява на Путин най-дългото ръководство на империята след Сталин.

Първите реакции от чужбина:

„ Няма и не може да има легитимност в тази реплика на избори. Това лице би трябвало да бъде изправено пред съда в Хага. Това би трябвало да реализираме, “ съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Тези избори не бяха „ нито свободни, нито почтени “, откакто Путин затвори едни от съперниците си, а на други попречи да аплайват, обявиха от администрацията на американския президент Джо Байдън.

Германското външно министерство дефинира вота в Русия като „ псевдоизбори “, а резултата – като предстоящ, поради цензурата и репресиите.

В Лондон Форин офис отбелязва, че с „ незаконното осъществяване на изборите “ в окупираните елементи на Украйна съветското управление е демонстрирало, че не е заинтригувано в търсенето на мир.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР