Вкусна класика за празника и рецепта много подходяща за хора,

...
Вкусна класика за празника и рецепта много подходяща за хора,
Коментари Харесай

Агнешки котлети с ориз и спанак на фурна

Вкусна класика за празника и рецепта доста подобаваща за хора, които нямат време да подготвят цялостен агнешки бут или плешка, защото изискват по-дълго печене. С агнешките котлети имаме отлично великденско или гергьовденско ядене за малко повече от час.

Необходими Продукти

● агнешки котлети - 1 кг
● ориз - към 350 - 400 г
● спанак - 250 - 300 г
● свеж лук - 2 вр.
● свеж чесън - 1 вр.
● джоджен - 1 ч.л. или на усет
● чубрица - 1/2 ч.л.
● сушени зеленчуци - 1 с.л.
● червен пипер - 1/2 ч.л.
● черен пипер - 1/2 ч.л.
● кимион - 2 щипки
● бяло вино - към 150 мл
● сол
● олио

Начин на подготвяне

Използвайте по-дебело нарязани агнешки котлети, с цел да останат сочни и нежни след печенето.

Овкусете ги със малко сол, червен пипер, черен пипер, джоджен, кимион и чубрица. Полейте с чашка бяло вино и оставете в хладилника за няколко часа. Ако нямате време, не е проблем да пропуснете тази стъпка.

Подредете котлетите в намазнена тавичка дружно с маринатата. Може да сипете и малко водичка на дъното. Тавата би трябвало да е планувана, тъй че след това да събере и ориза със зелениите.

Завийте с алуминиево фолио и печете към 35 минути (месото би трябвало да е полуготово, времето за печене зависи от размера и дебелината на котлетите).

Докато се пече месото си подгответе ориза. Измийте го от нишестето.

Пресния лук, пресния чесън и спанака почистете и накълцайте.

Загрейте малко олио във бездънен и огромен тиган. Запържете първо лука и чесъна до омекване, по-късно прибавете спанака с малко сол. Гответе, до момента в който и той омекне, разбърквайки от време на време.

Накрая сложете ориза и бъркайте към 3 минути.

Прехвърлете в тавичката, от която авансово сте извадили полуизпечените агнешки котлети. Налейте вода в пропорции, които дават отговор на типа ориз, който сте употребявали (следвайте напътствията на пакета). Водичката ще се смеси със соса и мазнината от печенето на месото, което ще придаде кондензиран усет на бульона.

Въпреки това, пробвайте на усет и си прибавете сол, джоджен и чубричка по ваш усет, както и лъжица сушени зеленчуци. Правя бульона една концепция по-солен поради ориза. Ако агнешкото ви не е доста мазно, може да добавите и малко олио.

Подредете котлетите от горната страна, течността съвсем ги покрива.

Печете до вдишване на бульона и цялостна подготвеност на ориза и месото.

Вкусна класика за празника и рецепта доста подобаваща за хора, които нямат време да подготвят цялостен агнешки бут или агнешка плешка, защото изискват по-дълго печене. С агнешките котлети с ориз и спанак на фурна имаме отлично великденско или гергьовденско ядене за малко повече от час.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР