ВизиткаРени Йорданова е управляващ съдружник на БДО АФА. Започва работния

...
Присъединяването на АФА към BDO ще създаде повече възможности за
Коментари Харесай

Присъединяването на АФА към BDO ще създаде повече възможности за развитие, ефективност и успех

ВизиткаРени Йорданова е управляващ съдружник на БДО АФА. Започва работния си път през 1981 г. в сферата на финансите и счетоводството и преминава през всички стъпала на кариерното развитие на счетоводната професия - счетоводител, ръководител на сектор "Себестойност и анализ", заместник главен и главен счетоводител. Работила е и като главен специалист - методолог по финанси, анализ и счетоводство, и в Българска кинематография.Валя Йорданова е старши съдружник в АФА. Тя е магистър по "Счетоводство и контрол" от УНСС, София. Има следдипломна специализация по "История на счетоводството" от Института по икономика и финанси, Ст. Петербург, Русия, и e дипломиран експерт-счетоводител от 1992 г. и регистриран одитор, член на Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС) и член на Института на вътрешните одитори в България (ИВОБ). От 2014 г. е заместник-председател на управителния съвет на ИДЕС, отговорен за международната дейност на института. Член е на одитни комитети на банки в България. ВизиткаРени Йорданова е управляващ съдружник на БДО АФА. Започва работния си път през 1981 г. в сферата на финансите и счетоводството и преминава през всички стъпала на кариерното развитие на счетоводната професия - счетоводител, ръководител на сектор "Себестойност и анализ", заместник главен и главен счетоводител. Работила е и като главен специалист - методолог по финанси, анализ и счетоводство, и в Българска кинематография.Валя Йорданова е старши съдружник в АФА. Тя е магистър по "Счетоводство и контрол" от УНСС, София. Има следдипломна специализация по "История на счетоводството" от Института по икономика и финанси, Ст. Петербург, Русия, и e дипломиран експерт-счетоводител от 1992 г. и регистриран одитор, член на Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС) и член на Института на вътрешните одитори в България (ИВОБ). От 2014 г. е заместник-председател на управителния съвет на ИДЕС, отговорен за международната дейност на института. Член е на одитни комитети на банки в България. От 1 юли АФА вече е част от водещата международна мрежа от независими компании BDO. Какво означава тази промяна за фирма като вашата, вече с натрупан 32-годишен професионален опит и утвърдена на пазара в България?
Рени Йорданова: През изминалите 32 години ние заедно с екипа ни вложихме всичките си усилия, време, знания и любов, , който днес е символ на високо качество, професионализъм, независимост и етика както за нашите клиенти, така и за цялата професионална общност и за институциите в страната. Присъединяването на АФА към водещата глобална мрежа на BDO за нас е решение, ориентирано към бъдещето на АФА, което ще ни позволи да предлагаме както на българските, така и на международните ни клиенти едно разширено портфолио от услуги на най-високо ниво. Обединяването на силите ни с BDO е нова страница от развитието на фирмата ни с амбицията да бъдем още по-успешни в днешния глобален свят, запазвайки изградената ни репутация и стил на работа.
Рени Йорданова - управляващ съдружник на БДО АФА Какви предимства носи новият бранд BDO АФА за вас и за вашите клиенти в България? В какво ще се изразява новата "добавена стойност" на вашите услуги?
Рени Йорданова: ще продължи, но и, вярваме, ще надгражда предоставянето на висококачествени услуги на българските и международните клиенти както на BDO, така и на АФА. Структурата и управлението на практиката не се променят, което гарантира, че всичко, което АФА има като силни страни, се запазва - екипът от доказани професионалисти с опит и задълбочено познаване на българския пазар и регулаторната среда, отдадеността ни към работата и грижата към клиента. Именно екипът на новия бранд БДО АФА, състоящ се от над 100 експерти, ще бъде движещата сила на фирмата ни - нов член на мрежата, която сега ще може да предлага на своите клиенти глобално покритие и достъп до много нови професионални услуги и експертиза. Добавената стойност ще бъде комбинацията между опита и знанията на екипа тук за локалната среда и бизнес с международната експертност и достъп до добри практики.
Какво от опита на партньорите си можете да въведете в практиката си в България и какво от успешния ви бизнес модел ще продължите в новата структура?
Рени Йорданова: За нас двете и за целия ни екип присъединяването към BDO е много повече от добавяне на уважавания и международно утвърден бранд на BDO към нашето фирмено име - ние се присъединяваме към една голяма и многолика организация от професионалисти в различни области на счетоводния, одиторския и консултантския бизнес. Това е огромна възможност както за АФА, така и за нашите клиенти да се възползват от достъп до нови глобално събирани и обобщени знания и опит, интересни проекти, съвременни технологии, досег с различни култури и обмен на идеи. новите технологии и средства и експертността на BDO мрежата ще създадат повече възможности и хоризонт за развитие, ефективност и успех.
Реклама Обединението на АФА и BDO безспорно вдига летвата на изискванията, които вашите клиенти ще предявяват. По какъв начин ще удовлетворите нарастващите очаквания и нужди на бизнеса от висококачествени специализирани услуги? Планирате ли да разширите портфолиото си, да се насочите към нови проекти, нови пазарни ниши?
Валя Йорданова: За нас няма да е изненада вдигането на летвата от клиентите. Те винаги са подхождали към нас с това очакване, а и ние винаги сме се стремили да дадем най-доброто от нас.

Сега виждаме разширяване на специализацията ни в определени сектори и тип услуги, за които досега ни е било трудно сами да градим експертност и опит. Планираме да сме по-отворени към съвместни проекти от нашия регион и от страни и клиенти от ЕС.
Валя Йорданова - старши съдружник в АФА Ще има ли промени в организационната структура и екипа в новата структура? Ще продължи ли да съществува АФА и като самостоятелен бранд?
Валя Йорданова: За всяка фирма - нов член, присъединяваща се към глобалната мрежа на BDO с ексклузивен лиценз за предоставяне на услуги на съответната територия, това означава пълно преминаване под бранда на BDO при спазване на общи политики, правила и методологии. За България това ще се случи плавно в рамките на определен преходен период. Първоначално фирмата ще оперира под името БДО АФА, като структурата и управлението ще бъдат запазени, а Рени Йорданова ще бъде управляващ съдружник на цялата практика. След това практиката ще продължи да работи само под международния бранд - BDO. Брандът АФА ще запазим в нашите сърца и тези на нашите клиенти, партньори и приятели, и на хората, които работят и са работили във и със АФА - това е нашата история. А тя е свързана както с възстановяването на одиторската професия в България, така и с пътя, който извървяхме заедно с многобройните ни български и международни клиенти, преминавайки през всички предизвикателства на създаването и изграждането на различни бизнеси в България в условията на започналите промени в Източна Европа след 1989 година и изграждането на свободен пазар.
Компанията ви има завиден професионален стаж от над три десетилетия в бизнеса в България. Какви са предизвикателства в икономиката сега от гледна точка на вашата професия? Какво е значението на одиторските и консултантските услуги за развитието на успешен бизнес?
Валя Йорданова: За нас най-големите проблеми на днешното ни време са демографският и доверието към българския бизнес и България като надеждна среда за дългосрочни инвестиции.
Реклама
Липсата на достатъчно квалифицирани и образовани хора, които са готови да вложат достатъчно усилия в работата си и в своето професионално развитие, натрупване на истинска експертност за постигане на добри резултати, е сериозен проблем за всеки бизнес в страната ни.

Консултантският и одиторският бранш също не правят изключение. И това е най-голямото предизвикателство на днешния ден пред нас, което изисква цялостно преосмисляне на политиките и методите ни на управление на персонала. Част от решението на въпроса с недостига на квалифицирани кадри е свързано с промяна в образованието, стартирайки още от университетите, дори от специализираните средни училища. Съществено важно е продължаващото обучение в самата работна среда. За одиторския и консултантския бранш това е особено важно в днешния свят на глобални промени на самия бизнес, на законодателства и регулации, доколкото част от нашата работа е да предаваме знания и опит и да помагаме на нашите клиенти да развиват техните знания и капацитет и да продължат да ги прилагат в практиката.

В този смисъл одиторските и консултантските услуги, ползвайки най-добрите професионални практики в областта, в която работят, съдействат за постигане на поставените цели и за успешното развитие на всяка компания.
Свързани статии Водещата българска одиторска и консултантска фирма АФА се присъединява към BDO 3 юли 2023, 08:00 Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY: Производство, IT индустрия, аутсорсинг и недвижими имоти са интересни за инвеститорите 28 септември 2015, 16:47
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР