ВизиткаАнгел Матеев е генерален мениджър сектор Банкиране на дребно в

...
ВизиткаАнгел Матеев е генерален мениджър сектор Банкиране на дребно в
Коментари Харесай

Дигитализацията е инвестиция в нашите клиенти

Визитка Ангел Матеев е общоприет управител бранш " Банкиране на дребно " в Пощенска банка. Отговорностите му покриват целия набор в бранш " Банкиране на дребно ", в това число " Стратегическо развиване и нововъведения ", " Индивидуални клиенти ", " Premium банкиране ", " Банкиране дребен бизнес ", " Клонова мрежа ", " Дигитално банкиране " и CRM. Започва банковата си кариера преди 24 години и през професионалния си път заема разнообразни мениджърски позиции - шеф на клон, районен управител, шеф ръководство " Банкиране дребен бизнес ". Визитка Ангел Матеев е общоприет управител бранш " Банкиране на дребно " в Пощенска банка. Отговорностите му покриват целия набор в бранш " Банкиране на дребно ", в това число " Стратегическо развиване и нововъведения ", " Индивидуални клиенти ", " Premium банкиране ", " Банкиране дребен бизнес ", " Клонова мрежа ", " Дигитално банкиране " и CRM. Започва банковата си кариера преди 24 години и през професионалния си път заема разнообразни мениджърски позиции - шеф на клон, районен управител, шеф ръководство " Банкиране дребен бизнес ". Какво следва за промишлеността и по какъв начин очаквате да се развият и какви ще бъдат главните трендове при финансовите технологии за тази и идващите години?
- Дигитализацията не просто е бъдещето на промишлеността, а и част от сегашното, тъй като огромна част от банките влагаме съществени средства в този развой от години и имаме ясна стратегическа визия, която следваме. Тази наклонност е явна и от непрекъснатото нарастване на използването на цифровите канали за банкиране, което записваме. Акцентът е в това, че дигитализацията не би трябвало да е самоцел, а да е в интерес на нашите клиенти, ето за какво в Пощенска банка развиваме така наречен phygital обслужване, като сплотяваме преимуществата на физическото и цифровото банкиране.

Една друга посока, в която разпростирам напъните си, е желанието за реализиране на хиперперсонализация в обслужването. Продължаваме интензивно да влагаме в принадлежности, които ни разрешават да проучваме държанието на нашите клиенти, тъй че да им предоставяме от ден на ден персонализирани услуги, съобразени с самостоятелните им желания и потребности. Иновативният метод и съответната софтуерна инфраструктура ни разрешават да подобряваме доста общуването, да го създадем още по-лично и интуитивно. Технологичните платформи, които сме внедрили в Пощенска банка, ни разрешават да разгърнем капацитета на директните връзки като средство да достигнем до всеки наш клиент, в подобаващия миг. Целта ни е да осигурим съгласуваност и динамичност, да предоставим най-хубавото потребителско прекарване, което идеално дава отговор на всекидневието и опциите на всеки обособен консуматор.

Ако би трябвало да обобщя - най-удачното решение за другарство с клиентите е в комбинацията сред действителния, физически контакт и цифровата услуга. В Пощенска банка влагаме редом и уравновесено както в непрекъснатото развиване и усъвършенстването на цифровите канали за банкиране, по този начин и в реновирането и модернизирането на клоновата мрежа, с цел да превърнем в бъдеще банковите офиси в съвременно място за професионална консултация с нашите специалисти.
Реклама Много се приказва за чатботовете и тяхното приложение.
- В последните няколко години Пощенска банка целеустремено развива и предлага на клиентите си различни способи за контакт с нас 24/7. Ние предложихме първи на банковия пазар EVA - цифров помощник - чатбот, подготвен да дава отговор на над 13 000 въпроса, свързани с ежедневното банкиране.

ЕVA се базира на технологията на изкуствения разсъдък, което разрешава еластичност и своевременна смяна на наличието, съгласно развиването на нашите артикули и услуги. EVA е пътеводителят на клиента в цифрова среда, който е постоянно деен и отсреща за подпомагане. Тя е първият бот на българския пазар, който предложи функционалността speech-to-text (конвертиране на гласовото известие в текстов формат). Заедно с това EVA е и единственият цифров помощник в страната, който владее както български, по този начин и британски език.

ONE wallet - нашият мобилен портфейл, е още една услуга без аналог на локалния пазар от позиция на предлагани функционалности и от тази година е наличен за прилагане даже от консуматори, които не са клиенти на банката.

В момента сме в развой на вътрешна промяна на процесите ни за обслужване на клиенти в клон, както и отдалечено през различни канали, като внедрихме най-хубавата в света платформа за CRM - Salesforce. Тя отваря доста благоприятни условия за по-добро, по-бързо и качествено обслужване, предоставяйки информация в консолидиран тип, както и качествени аналитични данни за всеки клиент. Автоматизацията на процесите, която внедряваме, ни разрешава да сме доста по-гъвкави и по-бързи при посрещане на потребностите на нашите клиенти. Благодарение на тези технологии реализираме прецизна сегментация на потребителската ни база в съвсем действително време и можем да приспособяваме метода си самостоятелно по отношение на всеки клиент.
Реклама
В Пощенска банка имаме към този момент над 30 софтуерни робота, откогато преди към четири години започнахме да използваме този вид автоматизация. Внедряването им беше резултат от задълбочени разбори за вероятните изгоди и разноски, а ползата по-късно набъбна, следвайки една експоненциална крива, въпреки че първоначално имаше известно съмнение до каква степен ще е стабилно във времето едно сходно решение.
Какви са насоките и разбирането ви за най-новите артикули, ориентирани към клиентите?
- Всъщност точно зелената промяна и упоритостите във връзка с постигането на негативен въглероден отпечатък оформят новите цели в бранша. Устойчивостта се издигна нагоре в листата със стойности за всички заинтригувани страни, което го прави идната граница на конкурентно преимущество за банките и дирек за предстоящ напредък.

Тук обаче има един значим миг и той е обвързван с обстоятелството, че нищо не се случва внезапно или просто тъй като някой е поискал през днешния ден всички да мислим екологично и " зелено ". В Пощенска банка построяването на зелено съзнание е одобрена част от корпоративните полезности. Дълги години ние развиваме тази идея и тя към този момент дава своите плодове, защото за последното повече от десетилетие ние успяхме да усъвършенстваме доста използването на запаси и намалихме въглеродния отпечатък от активността на банката.

Внедряването на съвременни механически решения от ново потомство и използването на екологично чисти, рециклируеми материали в процеса на рационализация на офисите в цялата страна доведоха до по-висока енергийна успеваемост. Стараем се да насърчаваме потреблението на различни първични материали и запаси на биологична основа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР