Високоблагородната и жизненоважна обществена мисия на българските учители е да

...
Високоблагородната и жизненоважна обществена мисия на българските учители е да
Коментари Харесай

Президентът: Има още много какво да се направи за повишаването на заплатите на учителите!

„ Високоблагородната и жизненоважна социална задача на българските учители е да слага началото, здравите темели, върху които се гради обществото ни. От делото и труда на българските учители стартира България. “

Това съобщи президентът Румен Радев на тържественото връчване в София на премиите на 27-ия Национален конкурс „ Учител на годината “, проведен от Синдиката на българските учители.

„ Националното единство стартира от ученическия чин и от възпитанието на децата от най-ранна възраст в обич, почитание и преданост към Родината “ , уточни президентът в приветствието си.

По думите на президента младежите в България могат да порастват като почтени и виновни жители , отворени към Европа и света, единствено когато познават своята история, жанр и Родина.

„ Дали ще бъдат запленени от мощта на точните науки и хубостта на литературата и изкуството, дали в тях ще се разпали жаждата за познание и творчество, която да ги следва през целия живот, дали всяко българско дете ще може да развие своя гений – отговорът на всички тези въпроси зависи от учителите “ , акцентира Румен Радев.

Държавният глава съобщи, че е горделив с „ високо квалифицираните учители и способени педагози, които са влюбени в своята специалност и в България, които наблюдават пулса на времето и могат да доближават и до съзнанието, и до сърцето на своите възпитаници “ .

Българските учители не абдикираха от своята високоотговорна социална задача и запазиха прав гръбнака на българското учителство, макар тежките времена на унизително възнаграждение в недалечното минало и срив на престижа на специалността , подсети президентът. В последните години ръководещите най-сетне започнаха да поправят тази груба неточност , само че има още доста да се направи за повишение на заплащането, възстановяване на изискванията на труд и обезпечаване на благоприятни условия за личностно рационализиране и развиване на учителите, уточни още президентът.

Президентът Радев поздрави младите учители за избора, който са създали в професионалния си път и че могат да бъдат горди, че са в челните редици на построяването на съвременна европейска България. По време на тържественото събитие президентът Радев връчи премиите на отличените учители в направление „ Природо-математическо “ и им пожела здраве, триумфи и ентусиазъм в тяхната виновна социална задача.

Експерти: Увеличение на заплатите – причина за високата инфлация у нас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР