Вината за нарушенията в Национален парк „Рила” от страна на

...
Вината за нарушенията в Национален парк „Рила” от страна на
Коментари Харесай

Планински водач за случая с Беър Грилс: Вината е комплексна

Вината за нарушаванията в Национален парк „ Рила” от страна на снимачния екип на Беър Грилс е комплекснa – както на продукцията, по този начин и на защитата на парка. Това разяснява зоологът и планински лидер доктор Надежда Карастоянова в предаването " Тази събота ".

Снимка: bTV

Санкцията за нарушавания за компанията е в размер от 1000 от 10 000, а на известния водещ и Дерек Хъф се постанова санкция от 500 до 5000 лева На фрагменти от кино лентата, сниман в Рила, се вижда по какъв начин двамата ядат жаби, палят огън и плуват в едно от седемте езера, което е изцяло неразрешено в националния парк.
Санкции за екипа на Беър Грилс за нарушавания при снимането на филм в Рила (ОБЗОР) Палене на огън, плуване в езеро и лов в националния парк са повода за сформиране на актовете
Според медията, излъчила кино лентата у нас, продукцията има всички нужни документи и разрешителни, а снимането е минало под наблюдението на избраните от парка виновни чиновници.

Снимка: bTV

Разследват се и трима чиновници, които са следили снимането на продукцията. Според шефа на парка обаче е допустимо нарушаванията да са осъществени отвън формалното време за снимане.

Снимка: bTV

Планинският лидер и зоолог доктор Надежда Карастоянова изясни, че от време на време даже самите хора не знаят какво е разрешено в парковете и самата тя среща много нарушавания в практиката си.

Според нея сходни продукции, като тази на Беър Грилс, в действителност не демонстрират действително какво може да се случи с човек, когато би трябвало да оцелява, а са за реклама.
10 онлайн реакции след санкцията за Беър Грилс, които са право в десетката Дали щяха да го глобят, в случай че беше влезнал в езерото със знаме и флаг?
" Все отново той е избрал туристически маршрут в България, наличен за всекиго ", разяснява тя.

Именно този факт стана и мотив за смешки в обществените мрежи през миналата седмица. Един от постовете гласи, че Беър оцелява там, където ние се разхождаме.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР