Ветеринарят от Мизия Илиян Личков, който бе набеден от недоволна

...
Ветеринарят от Мизия Илиян Личков, който бе набеден от недоволна
Коментари Харесай

Набеденият за смъртта на куче ветеринар от Мизия: Това са лъжи, заплашват ме /снимки/

Ветеринарят от Мизия Илиян Личков, който бе наклеветен от недоволна клиентка за гибелта на нейното куче, излезе с позиция във връзка обвиняванията. Той е безапелационен, че изказванията на дамата не дават отговор на истината. Освен това, той упрекна дамата във виртуален тормоз - след случая на телефонния му номер завалели закани и обиди. 
Припомняме, че в понеделник Цветослава Лазарова разгласи пред кореспондент на организация BulNews, че доктор Личков, заради немарливост, е предизвикал гибелта на нейното куче, порода Американска Акита. 



След случая медията ни се свърза с ветеринарния доктор и правилно разгласява и неговата позиция. Той обаче излезе и с публична позиция по проблема. 
Вижте я:

Знам, че загубата на непосредствен човек или домакински любим е мощно прочувствено положение, повлияващо човешките дейности и замъгляващо разсъдъка, само че това не дава правото на никой да се трансформира в сипещ неистини и обиди неверник към човек, който се е опитал да помогне. 
Искам да опиша в детайли и тъкмо това, което се случи. Първата неистина - Цветослава Лазарова в никакъв случай не е идвала при мен, аз дори не я познавам. Втората неистина - Цветослава Лазарова лъже, че кучето и е идвало при мен на 28.09.2023 година Третата неистина - кученцето не е било с кървава диария. 
На 29.09.2023 година ми се обади по телефона мой братовчед и ми сподели, че кученцето им е повърнало веднъж и желае да го прегледам. Дойде в моята лечебница и от анамнезата стана ясно, че животното е повърнало еднократно храната, която е изяло, другояче си е в положително общо положение. При прегледа се откри единствено леко нараснала температура 39.5 без смяна в общото положение. Лечението, което приложих, е симтоматично и уместно за кучета с гастроентерит - деган, квамател, менбутон и аналгин, като споделих да поправят и диетата с по-лека храна. 
На другата заран пристигнаха още веднъж с кученцето, като споделиха, че е повърнало еднократно през нощта, само че сутринта си е яло и не е повръщало. Продължихме лечението със същите медикаменти и се разбрахме в случай че се появи диария да дойдат да създадем тест за парвовирусен гастроентерит. Собствениците са звънели на 01.10.2023 към 2.30 - 3.00 часа на персоналния ми телефон, само че имаме малко дете на 1 годинка и си изключвам звука нощно време. Не зная с какви признаци и по какъв начин тъкмо е умряло кученцето, само че разбрах, че нещо се е случило когато започнах да получавам обиди и закани по телефона и по вайбър. Започнаха да ми пишат непознати хора... палач... отпадък... 
Макар, че на същите хора преди 2 години спасих другото им куче, което беше съвсем умряло, това е тяхната НЕ-благодарност и човечност. 
От какво тъкмо е умряло животното може да се каже единствено след направена аутопсия и взети проби за доказване на възможна парвовирусна зараза, изрично изказванията на Цветослава, че други сътрудници са сложили диагноза парвовирусен гастроентерит по телефона, е най-малкото непрофесионално и неетично от тяхна страна.
Относно поста на стопанката... Тези злобни, дребнави и лъхащи на дивотия неистини и обвинявания, могат да бъдат изказани единствено от човек с ниска просветителна просвета и доста невисок статус в обществото, считам, че това е достъчно с цел да се разбере, че с обикновено и злобно мислене не се гради проспериращо общество, а единствено деградиращо такова.

С почитание: Д-р Илиян Личков - ветеринарен доктор
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР