Вероятно сте срещали текста Lorem Ipsum в някакъв момент от

...
Вероятно сте срещали текста Lorem Ipsum в някакъв момент от
Коментари Харесай

Какво означава текста „Lorem Ipsum …“

Вероятно сте срещали текста Lorem Ipsum в някакъв миг от живота си. Типичният откъс в действителност е предопределен целеустремено да бъде неясен и гласи:

Той е предопределен да играе ролята на същински текст при демонстриране на разнообразни неща, който вероятно ще съдържат същински думи. Понякога хората не помнят да го заместят, което води до такива изобретения като това.

За този текст се твърди, че няма никакво значение, както споменахме. Но детективската работа на професора по класическа лингвистика Ричард Макклинтък сочи, че той е зашифрована версия на De finibus на Цицерон.

Преводът на този текст от 1914 година, както оповестява Slate, гласи:

По създание първата част съставлява зашифрован откъс от Цицерон, който може да се заключи като „ без болежка няма прогрес “.

Често се твърди, че текстът идва от неизвестен печатар през 1500 година, който композира латински текст като метод да показва качеството на печата си. По-нататъшната детективска работа на почетния професор по социология в Университета във Версай Филип Сибоа обаче откри, че източникът на Lorum Ipsum евентуално е от превод от 1914 година, който също се случва да стартира нова страница с думите „ lorem ipsum “.

Текстът се употребява от вестниците в Обединеното кралство от 60-те години на предишния век и може би води началото си от английската компания Letraset през 1959 година, само че това, уви, надалеч не толкоз апетитна доктрина, колкото тази за 1500 година, в която би желал да има вяра целия интернет.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР