Вердер Бремен победи с 4:2 Херта като гост в мач

...
Вердер Бремен победи с 4:2 Херта като гост в мач
Коментари Харесай

Вердер Бремен се върна към победите, Марвин Дукш блесна с хеттрик

Вердер Бремен победи с 4:2 Херта като посетител в мач от 29-ия кръг на Бундеслигата. Марвин Дукш блесна с хеттрик. " Бременските музиканти " нямаха победа в последните си шест дуела, а с тези три точки заемат 12-то място във краткотрайното класиране. Българският национал Илия Груев влезе от аварийна пейка в последната минута от постоянното време. Херта Берлин пък остава на дъното в немския шампионат. 

Срещата стартира с по-добра игра на Вердер и още в 6-ата минута гостите се поздравиха с попадение. Йенс Стаге откри Марвин Дукш, който прати топката в долния десен ъгъл на врата за 1:0. ВАР преразгледа ситуацията за възможна засада, само че такава нямаше и голът остана. 

В 14-ата минута Дукш стреля непосредствено от директен свободен удар, само че много разочароващо. Топката прелетя надалеч от задачата. Той вкара втория си гол в 27-ата минута, след мощен изстрел с глава, който не остави шансове на противниковия пазач.

Максимилиан Филип шутира от границата на наказателното поле, пращайки топката настрана от дясната греда. Четири минути по-късно гостите стигнаха до положително състояние, което бе приключено с удар на Толга Цигерчи, който прелетя над напречната греда. 

" Бременските музиканти " започнаха и втората част мощно и в 51-ата минута Марвин Дукш оформи класиката и своя хеттрик в срещата. 

В 63-ата минута Мичел Вайзер стигна до отбита топка след неточност на Оливер Кристенсен и без проблеми я прати в мрежата на Херта за 4:0. 

Гостите съумяха да върнат едно попадение пет минути по-късно. Суат Сердар откри Джесик Нганкам, който си освободи пространство за удар и стреля по трева в мрежата благодарение на лявата греда.

В 76-ата минута Милош Великович извърши нарушаване в личното си наказателно и след обзор с ВАР, основният арбитър отсъди дузпа в интерес на гостите. Доди Люкебакио застана зад топката и сполучливо извърши наказателния удар, намалявайки изоставането на Херта на 2:4. 

Волфсбург прегази Бохум с 5:1 в различен мач от кръга. Волфсбург заема осмото място в таблицата, а Бохум е с 27 точки и рисково покрай зоната на изпадащите, заемайки 15-то място. 

Кьолн пък надделя Хофенхайм като посетител с 3:1. Флориан Кайнц бе прецизен от дузпа, а Дави Селке удвои. В последните секунди на постоянното време Ян Тилман оформи класиката. Каспер Долберг вкара за домакините в добавеното време. Кьолн заема 11-то място в Бундеслигата, а Хофенхайм е 14-ти. 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР