Велосипедното трасе по Патриарха“ е заложено в много стратегически документи,

...
Велосипедното трасе по Патриарха“ е заложено в много стратегически документи,
Коментари Харесай

Борис Бонев за ремонта на „Патриарха“: Политическо лицемерие, група хора от миналото искат да си отмъстят

Велосипедното трасе по „ Патриарха “ е заложено в доста стратегически документи, изясни на умишлен брифинг общинарят Борис Бонев от ПП-ДБ-СС. Той свика медиите, откакто общински съветници от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Синя София и самостоятелни се оповестиха за незабавното прекъсване на ремонта по бул. „ Патриарх Евтимий “ и „ Фритьоф Нансен “.

Бонев акцентира, че не се работило елементарно с толкоз доста политически сили, които се пробват да саботират.

29 април 2024, 16:09

Общински съветници: Кметът Терзиев неотложно да спре ремонта по бул. „ Патриарх Евтимий “ и „ Фритьоф Нансен “

„ Чухме, не му е времето за бус ленти, но не му беше и времето, когато 20 години ГЕРБ управляваха и не извършиха нито един от поетите задължения. Ние не сме определени, с цел да мрънкаме, а с цел да изпълняваме тактиките, които специалистите доста ясно са показали “, сподели той и уточни, че тематиките за велоалеята и бус лентата по „ Патриарх Евтимий “ е трябвало да са изпълнени преди повече от 10 година

Той видя политическа акция за националния избор:

„ За мен е сериозен проблем, че за следващ път се показва извънредно политическо двуличие. Хора, които до неотдавна подкрепяха тези планове, и по тази причина има записи, в този момент са срещу нас. Тези хора даже се хвалиха с част от измененията в столицата, през днешния ден застават против нас. Същите тези хора, които в предизборната си акция обещаваха да изградят нови бус ленти. Онези, които споделяха приоритет е на пешеходеца, по-късно на градския превоз и велосипедистите и най-после на колите, както е в множеството съвременни европейски градове “, сподели още Бонев.

Бонев напомни, че преди няколко седмици 5200 велосипедисти са внесли подписка и са му се помолили за обезпечаването на свързани и безвредни велоалеи.

„ Тези 5200 индивида нямат значение. Това, че дребните деца не могат да минават по велоалеи, тъй като липсват, това, че родителите ги е боязън да ги пускат, отново ли няма значение. Единственото, което има значение е, че една група хора от предишното, желаят да си отмъстят на софияници. Колеги с опит не познават закона за самоуправлението, смесват функционалности. Лъжа е, че сме споделили, че има заповед единствено за СМР-та. Към оня миг нямаше друго. Не е правилно, че велоалета и бус лентата ги няма в документите “, добави Бонев и цитира велосипеден проект от 2012 година

Заместник-кметът по превоз Илиян Павлов разяснява, че има две заповеди – едната е за СМР, другата е от петък за новата организация на придвижване.

„ Велосипедното трасе е заложено в доста стратегически документи “, означи той.

Павлов изясни, че като заместник-кмет по превоза би трябвало да се погрижи за безусловно всички участници на придвижването.

„ С 20% ще се усъвършенства скоростта на градския превоз “, увери той във връзка с бус лентата и добави, че създавайки опция хората да вървят в центъра без колите си, това оказва помощ на живущите там. Три пъти не съумяха да осъществят в предходните си мандата този план “, сподели още Павлов, като посочи, че когато към този момент от ПП-ДБ-СС го вършат „ виждате каква опозиция е “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР